Vanskelig å få drosje under fredagsbønnen

MANGEL: Sykehusene i Oslo og Akershus i årevis har slitt under fredagsbønnen. Her fra Ullevål universitetssykehus. (Arkivfoto: NTB scanpix)
MANGEL: Sykehusene i Oslo og Akershus i årevis har slitt under fredagsbønnen. Her fra Ullevål universitetssykehus. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Hver fredag må mange sykehuspasienter vente fordi Oslos drosjesjåfører prioriterer fredagsbønn, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

May Britt Bjørgum, leder ved Oslo universitetssykehus' avdeling for pasientreiser, bekrefter overfor VG at sykehusene i Oslo og Akershus i årevis har slitt under fredagsbønnen.

Da er det vanskelig å komme i kontakt med mange av Oslo-områdets muslimske sjåfører.

– Jeg synes ikke vi skal legge skjul på at det har vært en utfordring. Det stemmer at vi mellom 13 og 15 på fredager opplever at det er vanskelig å få tak i nok drosjer til våre pasienter, sier Bjørgum.

Les også: Mistet flyet fordi taxisjåfør skulle be

Problemet med å skaffe drosje rammer, ifølge sykehuset, alvorlig syke. Pasienter som fraktes til og fra sykehuset utgjør en betydelig aktør for drosjenæringen. I Oslo og Akershus foretas hele 700.000 pasientreiser årlig.

– Risikoen er at de ikke rekker timen sin. Og det er klart at alvorlige syke pasienter vil være en del av pasientstrømmen som rammes. Dialysepasienter rammes for eksempel av disse forsinkelsene, sier avdelingslederen.

– Det som likevel er viktig å understreke, er at vi nå opplever at det går bedre. Vi har jevnlig møter med transportørene. Både de og vi er klar over situasjonen, men begge er opptatt av å finne løsninger sammen, sier Bjørgum.

Personvernpolicy