Fisende kuer utløste brannalarm - fly måtte nødlande

GASS. Drøvtyggerne med de velkjente fire magene produserer store mengder matangass som fører til at temperaturen stiger. Foto: Colourbox.com
GASS. Drøvtyggerne med de velkjente fire magene produserer store mengder matangass som fører til at temperaturen stiger. Foto: Colourbox.com

Brannalarmen tålte ikke varmen fra 390 fisende kuer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hersket trolig lettere fortvilelse om bord i et Korean Airways-fly da brannalarmen ble utløst under en flyvning over England i fjor.

Mannskapet på flyet sjekket lasterommet, men kunne ikke se noen form for brann eller røykutvikling. Pilotene valgte likevel å alarmere flytårnet på Heatrow lufthavn med en mayday-melding.

Brannalarmen utløst over Irskesjøen og piloten skal ha antatt at det var varmen fra dyrene som var årsaken, men valgte å ikke ta noen sjanser i tilfelle det skulle være noe mer alvorlig. Trygt nede på rullebanen ble flyet undersøkt og nå avslører den engelske avisen The Mirror at det var 390 kuer som var årsaken til at brannalarmen ble utløst.

Drøvtyggerne med de velkjente fire magene produserer store mengder matangass, som fører til at temperaturen stiger. Halveringstiden for gassen er på hele 12 år.

Det er imidlertid ikke førte gang ku-promp er i søkelyset i England. I 2002 ble det kjent at en gruppe britiske forskere skulle bruke 25 millioner kroner for å finne en metode å få ku-prompen til å lukte bedre.

Personvernpolicy