- Oscar Pistorius skjøt og drepte kjæresten

Den beinamputerte friidrettsutøveren Oscar Pistorius satt torsdag i politiavhør etter at kjæresten ble funnet drept i hjemmet hans i Sør-Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Oscar Pistorius:

Født: 22.11.1986 i Johannesburg

Tilnavn: «Blade Runner» og «Verdens raskeste mann uten bein»

Meritter: 6 gull i paralympics i klassen T44, sølv på 4 x 400 meter i friidretts-VM i Daegu i 2011.

Personlige rekorder: 100 meter (10,91), 200 meter (21,30), 400 meter (45,07).

Ble den første beinamputerte til å delta i friidrett i både VM og OL for funksjonsfriske.

Detaljene rundt hendelsen i området Silver Lake i Pretoria er ikke kjent, men ifølge sørafrikanske medier skal Pistorius ha skutt kvinnen fire ganger.

Hendelsen skjedde natt til torsdag, i 03-04-tiden. Han skal ha trodd hun var en innbruddstyv.

Den drepte kvinnen, Reeva Steenkamp, var 30 år gammel melder lokalavisen Beeld.

Etterforskning

Politiet bekrefter at det er funnet en død kvinne i huset.

– En 26 år gammel mann er pågrepet. Vi fant en ni millimeter pistol på åstedet, og den er beslaget, opplyser politiets talsmann Katlego Mogale.

En drapsetterforskning er innledet, og trolig framstilles Pistorius for tingretten senere torsdag.

Ifølge radiokanalen Johannesburg 702 skal Pistorius være innforstått med at han har skutt sin egen kjæreste i hodet og armen, melder The Guardian.

Den verdenskjente friidrettsutøveren kan ha feiltatt kjæresten for å være en innbruddstyv, men omstendighetene rundt hendelsen er fortsatt uklar.

Sør-Afrika har en av verdens høyeste rater for voldskriminalitet, og det er ikke uvanlig at privatpersoner og huseiere bærer våpen for å forsvare seg selv mot inntrengere.

«Blade Runner»

Pistorius er også kjent som «Blade Runner» fordi han løper med karbonproteser på begge bein. Oscar Pistorius ble født uten leggbein, og allerede da han var elleve måneder gammel ble det bestemt at han måtte amputere begge beina.

Sørafrikaneren deltok i både OL og Paralympics i London i fjor. I 2011 ble han den første utøveren med proteser som stilte i friidretts-VM. Det samme ble han da han stilte opp i London-OL året etter.

«Blade Runner» kjempet en lang kamp med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) for å få lov til å stille i konkurranser med funksjonsfriske.

Pistorius har vunnet seks gull i Paralympics.

Den internasjonale paralympiske komité sendte torsdag ut en pressemelding der de sa at de ikke ønsket å kommentere hendelsen på det nåværende tidspunkt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden