MESTERLIGAEN:

De Gea stor da United klarte 1-1 i Madrid

Real Madrids Cristiano Ronaldo blir utfordret av Manchester Uniteds Rafael under onsdagens kamp på Santiago Barnabeu stadion i Madrid. Foto: Susana Vera (Reuters)
Real Madrids Cristiano Ronaldo blir utfordret av Manchester Uniteds Rafael under onsdagens kamp på Santiago Barnabeu stadion i Madrid. Foto: Susana Vera (Reuters)

I en underholdende fotballkamp med drøssevis av sjanser fikk Manchester United med seg 1-1 fra bortekampen mot Real Madrid onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mesterligaen fotball menn onsdag:
Mesterligaen fotball menn onsdag, åttedelsfinaler 1. kamp:

Real Madrid (Spania) – Manchester U. (England) 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Danny Welbeck (20), 1-1 Cristiano Ronaldo (30).

80.354 tilskuere.

Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Borussia Dortmund (Tyskland) 2-2 (1-1)

Mål: 1-0 Darijo Srna (31), 1-1 Robert Lewandowski (41), 2-1 Douglas Costa (68), 2-2 Mats Hummels (87).

52.187 tilskuere.

Returkampene spilles 5. mars.


Møter mellom Real og United:

Dette møtene mellom Real Madrid og Manchester United i mesterligaen:

2002/03, kvartfinale: Real M. – Manchester U. 3-1, Manchester U. – Real M. 4-3 (sammenlagt 6-5 til Real).

1999/00, kvartfinale: Real M. – Manchester U. 0-0, Manchester U. – Real M. 2-3 (sammenlagt 3-2 til Real).

1967/68, semifinale: Manchester U. – Real M. 1-0, Real M. – Manchester U. 3-3 (sammenlagt 4-3 til United).

1956/57, semifinale: Real M. – Manchester U. 3-1, Manchester U. – Real M. 2-2 (sammenlagt 5-3 til Real). Lagene spilte 1-1 i Madrid onsdag i åttedelsfinalen i årets turnering.

Returkampen i Manchester spilles 5. mars.

Cristiano Ronaldo utlignet for Real Madrid mot sin tidligere klubb, og feiret på dempet vis. Danny Welbeck hadde gitt United ledelsen, men helten for rødtrøyene var Madrid-gutten David de Gea i målet.

Resultatet er et solid utgangspunkt for Alex Fergusons menn før returkampen i mesterligaens åttedelsfinale på Old Trafford 5. mars. For De Gea var det muligens kvelden han har drømt om siden han startet ungdomskarrieren hos Real-rivalen Atlético som 10-åring. Han fikk skryt fra Ferguson etter kampen.

– Dette er fortsatt svært åpent. Vi skapte noen store sjanser, og vi scoret et bortemål. Vi har en stor jobb foran oss, men spillerne gjorde en god jobb og fikk et sterkt resultat, sa United-manageren.

– Alt er helt åpent. United spilte taktisk og la seg veldig dypt, særlig i annen omgang. På grunn av engelsk fotballkultur kan de ikke spille like defensivt hjemme. Vi kan score på dem også borte. Mange har greide det på Old Trafford denne sesongen, sa Real-trener José Mourinho.

De Gea hadde nok å gjøre mot storklubben fra hjemlandet. Etter tre minutter kom det første skremmeskuddet fra Ángel di María, men det snek seg en meter utenfor lengste stolpe.

Idet kampuret slo fem minutter kom den første virkelige testen. Rio Ferdinand fikk bare klarert innlegget fra Cristiano Ronaldo i beina på Fábio Coentrão. På imponerende vis fikk De Gea dyttet venstrebackens skudd i stolpen og ut.

Få med deg ALT om fotball på Avspark

Luftkonger

United måtte finne seg i å ligge lavt og satse på overganger det første kvarteret. Gjestene forsvarte seg med vilje og 6-7 mann rundt egen 16-meter, og tok deretter ledelsen. I det 20. minuttet leverte Wayne Rooney en strålende corner, og Danny Welbeck slo alt og alle i luften og stanget inn 1-0.

Festen var langt fra over for publikum på Santiago Bernabéu. Etter halvtimen slo Di María en fantastisk crossball til Cristiano Ronaldo, som svarte gamle lagkamerater ved å gjøre det han kan best. I hodeduell med Patrice Evra vant han med en meter og headet knallhardt inn utligningen bak en sjanseløs De Gea.

United, som stilte uten kaptein Nemanja Vidic i forsvar, hadde mest grunn til å være nervøse før annen omgang. Høyreback Rafael slet tungt med Ronaldo før pause og pådro seg i tillegg et gult kort. Men i likhet med før hvilen var det stort sett langskudd Real-spillerne stolte på som angrepsvåpen. Det var barnemat for David de Gea.

I det 55. minutt kunne kampen brått ha endret seg, da Patrice Evra var alene gjennom og ble dyttet over ende av Raphaël Varane. Reals midtstoppertalent slapp med skrekken og uten rødt kort.

Brente sjanser

Nok en vanvittig redning av De Gea holdt United inne i kampen fem minutter senere. Sami Khedira slo inn mot Coentrão, som skled ballen mot mål. Sisteskansen slengte opp høyre fot og reddet på uvanlig vis med kneet helt borte ved stolpen.

Uniteds spanske keeper hadde også en god redning på et Khedira-skudd i det 79. minutt, men også gjestene hadde gode muligheter til å sikre 2-1.

Den største sjansen fikk Robin van Persie etter 71 minutter. Først skjøt han fra skrå vinkel slik at Real-keeper Diego López måtte gi retur. Deretter fikk han stå alene i feltet og tok ballen ned på brystkassa, men fra kort hold brente nederlenderen en sjanse han trolig setter 19 av 20 ganger.

United kan uansett være meget godt fornøyd med uavgjort, et resultat de færreste eksperter ville ha lovet dem på forhånd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden