Vil sende eldre til Thailand

TIL THAILAND? Svensk lokalpolitiker vil sende eldre til Thailand. Foto: Colourbox.com
TIL THAILAND? Svensk lokalpolitiker vil sende eldre til Thailand. Foto: Colourbox.com

Svensk lokalpolitiker vil gi innbyggerne tilbud om eldreomsorg i Thailand. - Helt uaktuelt, mener leder i Finnmark Arbeiderparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lokalpolitiker i den midtsvenske byen Nora foreslår å gi eldre innbyggere et tilbud om eldreomsorg i Thailand, melder SVT.

Tanken er at eldre skal få tilbud om å flytte til Thailand, der de skal få bo på en institusjon som drives med thailandsk arbeidskraft.

Et slikt tilbud skal ifølge forslagsstiller David Stansvik fra Sosialdemokratene være billigere for kommunen enn å gi omsorg av samme kvalitet i Sverige.

– Vi vet at de eldre blir flere og at rekrutteringsbehovet er stort. Dette er en måte å møte den problematikken vi står overfor. Ikke i år, men kanskje om fem eller ti år, sier David Stansvik til SVT.

Eksport av eldreomsorg er ikke helt ukjent her til lands. Flere kommuner har i en årrekke gitt eldre innbyggere tilbud om omsorg på sykehjem i Spania.

Men eldre i værharde Finnmark kan neppe se frem til å tilbringe alderdommen i mer behagelig klima i Thailand. Leder for Finnmark Arbeiderparti, Ingalill Olsen, synes ikke noe om forslaget fra Stansvik i søsterpartiet Sosialdemokratene.

– Det synes jeg høres helt usannsynlig ut. Vi bygger ut våre velferdstjenester her i landet, sier hun til ABC Nyheter.

– Kommunene har sine oppgaver overfor sine innbyggere i sine kommuner. Dette er en helt uaktuell problemstilling, slår fylkeslederen fast.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden