DNA viser at New Zealand-jenta ikke var McCann

Et datamanipulert bilde (til høyre) viser hvordan Madeleine kan se ut i dag. Foto: Scanpix/AP.
Et datamanipulert bilde (til høyre) viser hvordan Madeleine kan se ut i dag. Foto: Scanpix/AP.

DNA-prøver fra en jente i New Zealand som ligner på den savnede britiske jenta Madeline McCann bekrefter at det ikke er henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter ba om en DNA-prøve etter den siste rapporten om at McCann hadde blitt sett i New Zealand, nærmere seks år etter at hun ble meldt savnet på ferie med familien i Portugal tre år gammel.

Politiet på New Zealand sier de to ganger har blitt kontaktet av vitner som var overbevist om at jenta var McCann, først i mars i fjor og siden på nyttårsaften, da hun ble sett i feriebyen Queenstown sør i landet.

Bakgrunn: DNA fra jente som ligner Madeleine sendt til Storbritannia

De etterforsket den første vitnebeskrivelsen og var «helt sikre» på at det ikke var den savnede jenta, men skaffet til veie en DNA-prøve på forespørsel fra Operation Grange, den britiske politigruppen som har ansvar for etterforskning av forsvinningen.

Politiet sier familien til barnet på New Zealand overlot prøven frivillig og at DNAet ikke «matcher med det til det forsvunne barnet», melder nyhetsbyrået AFP.

– Gitt at det foreligger sikre bevis for at datteren ikke er Madeleine McCann og ikke har noen forbindelse til Madeline McCann er det bare rett og rimelig og at hun og familien har rett til det samme privatlivet de fleste av oss nyter godt av, sier de.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden