Ny politiaksjon på Lambertseter

Politiet aksjonerte onsdag formiddag mot en ny leilighet på Lambertseter etter bombetrusselen mot Stortinget, men ingen ble pågrepet, og det ble ikke gjort noen beslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bevæpnet politi aksjonerte mot en leilighet på Lambertseter, ikke langt fra Bergkrystallen T-banestasjon.

– Vi har ikke pågrepet noen eller gjort noen beslag, men kriminalvakta skal komme for å undersøke ulike spor, sier innsatsleder Arve Røtterud til NTB på stedet.

Han forteller at folk i området ikke har noen grunn til bekymring, men det er onsdag formiddag fortsatt mye politi rundt Høyblokka det ble aksjonert mot.

Bakgrunn: Truet med å sprenge Stortinget

Flere spor

Politiet følger fortsatt opp flere spor i jakten på mannen som skal ha truet med å sprenge Stortinget.

– Vi jobber med flere spor, og aksjonen på Lambertseter var et resultatet av det. Vi prøver fortsatt å avklare ting, sier kommunikasjonsrådgiver Martine Laeng i Oslo politidistrikt til NTB.

Sperringene i gatene rundt Stortinget er nå fjernet, og trafikken går igjen som normalt. Samtidig fortsetter det bevæpnede vaktholdet rundt bygningen.

Politiet oppfordrer folk i Oslo sentrum om å forholde seg som vanlig, og å gå på jobb som normalt.

Les også: Trusselmistenkt mann løslatt - politiet jakter videre

Truet med eksplosjon

De første meldingene om en mistenkelig person kom like før midnatt natt til onsdag, etter at truslene ble overhørt på en buss mannen tok fra Hønefoss til Sandvika. Mannen skal ha fremstått som ruset under bussturen.

– Politiet søker etter en person som har fremsatt trusler. Mannen har tatt taxi fra Sandvika til Oslo. Drosjen satte av mistenkte på Lambertseter, skrev Oslo-politiet på sin Twitter-profil.

Alt tilgjengelig mannskap ble satt inn i søket etter mannen. Politihelikopteret sirklet over Lambertseter store deler av natten.

Les også: Høyrepolitiker: - Sjeldent talentløst av Stortinget

En innbrakt

Politiet aksjonerte mot en leilighet på Lambertseter sørøst i Oslo klokka 4.22 natt til onsdag, og en mann ble innbrakt. Han ble senere sjekket ut av saken, og politiet fortsetter jakten på en mistenkt.

– Vi bruker det vi har av tilgjengelige mannskaper, både etterforskere og beredskapstroppen. Vi tar dette veldig alvorlig, og det er fortsatt vakthold rundt Stortinget, sa operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Ifølge dittOslo.no er også Oslo rådhus stengt for publikum, og alle som vil inn i bygningen må vise legitimasjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden