Forsinkelsestiltak fra Jernbaneverket er forsinket

KJENT SYN: Store forsinkelser på Oslo S er ikke noe ukjent syn. Arkivfoto: NBT scanpix
KJENT SYN: Store forsinkelser på Oslo S er ikke noe ukjent syn. Arkivfoto: NBT scanpix

Skyldes i all hovedsak manglende finansiering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste pendlere er godt kjent med frustrasjonen rundt det å vente på forsinkede tog. For å redusere problemene lanserte Jernbaneverket i 2010 hele 23 tiltak for å øke kapasiteten, skriver Aftenposten.no.

Hele 91 prosent tiltakene er forsinket, hovedsaklig som følge av manglende finansiering. Tiltakene er alt fra små til større prosjekter, og flere går på å utvide krysningspor.

– Flere av disse prosjektene pågår nå, men på grunn av endringer i prioriteringene så kommer de senere enn de burde. Noen av prosjektene er også blitt lidende av at vi har for få folk med signalkompetanse. Det har skapt forsinkelser, sier Svein Horrisland, kommunikasjonssjef i Jernbaneverket til avisen.

Rapporten er utarbeidet av Analyse og Strategi på oppdrag fra Næringslivets Handelsorganisasjon (NHO).

– For å få opp tempoet mener NHO det er nødvendig med en kraftig økning i jernbaneinvesteringene i ny Nasjonal transportplan. Måten vi planlegger, organiserer og gjennomfører jernbaneprosjekter må også reformeres, sier Petter H. Brubakk i NHO til Aftenposten.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden