Tipper ett nytt Svendsen-gull

Gullfesten fortsetter i ytterligere ett renn. Så slipper andre enn VM-kongen Emil Hegle Svendsen (27) til på toppen av seierspallen i skiskytter-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det spår Halvard Hanevold (43). Den tidligere mesteren mener Svendsens to individuelle VM-gulløp hittil i Tsjekkia ikke har vært så suverene at nordmannen virker uslåelig.

Til sammen er erkerival Martin Fourcade slått med 8,2 sekunder i kampen om to gull.

– Emil kommer nok ikke til å gjøre rent bord. Jeg tror han tar ett gull til, så bedrer russerne og tyskerne skiparken og kommer sterkere mot slutten av mesterskapet. De har hatt mye dårlige ski så langt i mesterskapet, fastslår Halvard Hanevold overfor NTB.

Les også: Svendsen spurtet til jaktstartgull

Den femdobbelte VM- og tredobbelte OL-mesteren ser for seg at fjorårets trippelmester Fourcade får sitt gull enten på normaldistanse (torsdag) eller i fellesstart (søndag).

Er stolt

Gigantene Russland (én bronsemedalje) og Tyskland (ingen) står ribbet tilbake etter første VM-halvdel. Norge har fullstendig dominert mesterskapet med to gull til Svendsen, ett gull og ett sølv til Tora Berger og ett gull i blandet stafett.

– Jeg håper at det skal bli noen flere medaljer, og jeg må forsøke å smi mens jernet er varmt. Det er en deilig følelse å slappe av etter en helg med tre VM-gull, men jeg skal kjøre på videre også. Jeg er stolt av meg selv for det som er oppnådd hittil. Likevel går jeg ikke rundt og slår meg på brystet, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.

Les også: Hegle Svendsen: - Følelser er for kvinnfolk

Ti VM-gull og to i OL er det blitt hittil i karrieren. Fortsatt mangler Svendsen fire medaljer for å tangere Hanevold i antall mesterskapsmedaljer. Opp til umulige Ole Einar Bjørndalen skiller 31 medaljer.

Bjørndalen er eneste utøver med rent bord (fire av fire mulige gull i OL 2002) i mesterskap tidligere.

Indre djevel

Før VM i Tsjekkia pekte på langt nær alle piler mot Emil Hegle Svendsen som den kommende mesterskapskongen. Kun fem ganger (én seier) hadde trønderen vært på seierspallen i løpet av 14 individuelle verdenscuprenn.

– Jeg har jobbet steinhardt og vært revansjsugen inn mot VM. Inni meg har det vært en djevel som har skapt drivkraft. Jeg har selv følt og ment at potensialet mitt som skiskytter har vært større enn noen gang denne sesongen, men før VM hadde jeg ikke fått vist det.

Les også: Suveren stafettseier til skiskyttergutta

Enda større konsentrasjon på skytebanen viste seg å være løsningen.

– Jeg har ikke vært fornøyd med situasjonen, og da er jeg flink til å jobbe hardt for å bli det. Jeg er kanskje mer skiskytter nå enn noen gang før, mener Svendsen, som i fjor ødela deler av sesongen med et mislykket forsøk på også å bli verdens beste langrennsløper.

Gjenstående øvelser: Normaldistanse kvinner (onsdag), normaldistanse menn (torsdag), stafett kvinner (fredag), stafett menn (lørdag), fellesstart kvinner og menn (søndag).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden