Holmås møtte Clinton likevel

Lederne av opposisjonspartiene møtte opp på foredraget til Bill Clinton, mens utviklingsminister Heikki Holmås «tok en kaffi» med eks-presidenten. Foto: NTB scanpix
Lederne av opposisjonspartiene møtte opp på foredraget til Bill Clinton, mens utviklingsminister Heikki Holmås «tok en kaffi» med eks-presidenten. Foto: NTB scanpix

Selv om Bill Clinton er «Goodwill Ambassador» for Postkodelotteriet, som ikke har fått søknaden sin behandlet i regjeringen, valgte utviklingsministeren å «ta en kaffi» med den tidligere presidenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag skrev ABC Nyheter at ingen medlemmer av regjeringen skulle møte tidligere president Bill Clinton under hans besøk i Oslo denne uken.

Oslo-ordfører Fabian Stang mente dette hadde sammenheng med regjeringens uttredelse av norsk spillpolitikk. Og at Bill Clinton er «Goodwill ambassador» for Postkodelotteriet, som fortsatt ikke har fått søknaden sin behandlet i Kulturdepartementet. Det er også Postkodelotteriet som inviterte Clinton.

BAKGRUNN: Stang synes det er rart regjeringen ikke vil møte Bill Clinton

Holmås møtte opp

Nå viser det seg imidlertid at utviklingsminister Heikki Holmås har møtt Clinton.

«Tatt en kaffi med Bill Clinton og diskutert hvordan vi kan samarbeide mer om fornybar energi og kvinners rett til bestemme over egen kropp» tvitret han tirsdag ettermiddag.

Sandro Parmeggiani, styreleder for Norsk Postkodeforening, bekrefter overfor ABC Nyheter at utviklingsministeren hadde en liten prat med Clinton.

– Det jeg vet er at Clinton møtte Holmås ved inngangspartiet, og at de hadde en kort prat. Jeg var ikke kjent med dette på forhånd, men de kan ha hatt en egen avtale, sier han.

Skryter av Clinton

Til tross for at kun én minister møtte opp, er Parmeggiani storfornøyd med Clinton-besøket.

– Jeg synes det har vært utrolig vellykket. Det var hyggelig, ikke veldig stivt og formelt. Clinton holdt et personlig foredrag om hva han har jobbet med de ti siste årene (Clinton foundation, red.anm) og fortalte om hvor viktig samarbeidet med Postkodelotteriet har vært, sier Parmeggiani.

Lederne for de fleste opposisjonspartiene var til stede under hele foredraget, og Erna Solberg benyttet anledningen under «Q and A»-delen til å stille spørsmål til den tidligere amerikanske presidenten.

– Etter foredraget var det tid for kaffe, og Clinton brukte tid på å «mingle» med gjestene, sier Parmeggiani.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden