Nord-Korea truer med «sterkere handling»

Nord-Korea truer i en ny uttalelse med «sterkere handling» om ikke USA slutter med sin fiendskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den siste atomprøvesprengningen var bare den første handlingen der vi utøvde så mye tilbakeholdenhet som mulig, heter det i meldingen fra landets utenriksdepartement, publisert av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

– Hvis USA kompliserer situasjonen med fortsatt fiendskap, vil vi ikke ha annet valg enn å gå til enda sterkere andre eller tredje runde med handling, heter det i fortsettelsen.

Bakgrunn: Ny atombombe fra Nord-Korea i natt

Hva disse skal bestå av, utdypes ikke. Men uttalelsen kom bare få timer etter at Sør-Koreas etterretningstjeneste meddelte at man fryktet flere nordkoreanske prøvesprengninger. Opplysningen ble lagt fram i et møte med etterretningskomiteen i Sør-Koreas nasjonalforsamling.

I en tale til FNs nedrustningsforum i Genève sa Nord-Koreas representant at hans land aldri vil bøye seg for resolusjoner mot landets atomprogram. Han sa også at utsiktene er mørke for en atomnedrustning på den koreanske halvøya.

Les også: Fordømmelsene hagler mot Nord-Korea

– USA og deres følgesvenner tar dessverre feil hvis de tror at Den demokratiske folkerepublikken Korea vil respektere de fullstendig urimelige resolusjoner som er vedtatt mot landet. DPRK vil aldri bøye seg for resolusjoner, sa Jon Yomng Ryong, førstesekretær ved Nord-Koreas representasjon i Genève.

– Hvis Seoul virkelig vil ha fred og sikkerhet på Korea-halvøya, bør myndighetene der sterkt oppfordre USA til først å slutte med sin fiendtlige politikk mot DPRK, fortsatte diplomaten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden