Tenåringer tatt for bombeangrep i Mo i Rana

Fire ungdommer har erkjent å stå bak kastingen av to hjemmelagde brannbomber mot Mo statlige mottak i Rana kommune på Helgeland forrige søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– To jenter og to gutter i alderen 14-19 år har erkjent at det var de som gjorde dette. Det er snakk om lokale ungdommer uten noen tilknytning til mottaket, sier leder for etterforskningsavdelingen ved Mo i Rana politistasjon, Bjørn-Einar Bjørnå til Rana Blad.

Ved 21.20-tiden søndag 3. februar hørte beboerne ved mottaket et kraftig smell Det viste seg at noen hadde kastet to plastflasker med et innhold som eksploderte mot veggen på bygget. Ingen kom til skade som følge av angrepet, som ikke skal ha vært rasistisk motivert, ifølge ungdommene.

Les også: Mann kastet brannbombe mot UDI i Oslo

– De avviser at det ligger noe rasistisk bak. De har forklart at det var spenning de var ute etter. De hadde kastet snøballer mot veggene på mottaket noen dager tidligere, og sett at dette skapte en del reaksjon. De ville skape enda sterkere reaksjoner, sier Bjørnå, og bekrefter at ungdommene nå kan vente en reaksjon fra påtalemyndigheten.

– Vi ser alvorlig på saken og de er siktet for forsøk på brannstiftelse, sier Bjørnå.

Les også: - Vi trenger flere arbeidsinnvandrere

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden