Bin Ladens drapsmann snakker ut

President Barack Obama og resten av administrasjonen hans følger aksjonen mot Osama bin Laden fra Det hvite hus 1. mai 2011. Foto: Pete Souza (Reuters)
President Barack Obama og resten av administrasjonen hans følger aksjonen mot Osama bin Laden fra Det hvite hus 1. mai 2011. Foto: Pete Souza (Reuters)

Den amerikanske kommandosoldaten som tok livet av Osama bin Laden forteller i et intervju om hvordan drapet på al-Qaida-lederen skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med magasinet Esquire forteller Navy SEAL-soldaten om den dramatiske aksjonen mot bin Ladens gjemmested i Pakistan i mai 2011.

– Han så forvirret ut og var langt høyere enn jeg hadde ventet, sier mannen som i intervjuet er anonym.

Da kommandosoldatene fant bin Laden i fjerde etasje av bygningen, satt han sammen med sin yngste kone. Ifølge soldaten ga bin Laden kona et lite puff.

Les også: Planlegger fornøyelsespark i byen der bin Laden ble drept

– Jeg visste ikke om hun hadde en bombevest på seg og ble dyttet for å gjøre dem begge til martyrer. Han hadde et skytevåpen innen rekkevidde og var således en trussel. Jeg måtte skyte ham i hodet slik at han ikke hadde mulighet til å sprenge seg i luften, forteller soldaten.

– I det øyeblikket skjøt jeg ham to ganger i panna. Da han sank sammen skjøt jeg ham enda en gang. Han var død og rørte seg ikke. Tunga stakk ut av munnen, sier mannen videre.

Les også: – Osama bin Laden burde vært tatt i live

Det er andre gang at en av kommandosoldatene som var med på bin Laden-aksjonen, snakker offentlig. Tidligere har soldaten Matt Bissonnette skrevet bok om det som skjedde.

Den anonyme spesialsoldaten som ble intervjuet i Esquire sier at han er redd for hevnangrep mot familien, og at han har det trangt økonomisk etter å ha forlatt hæren.

Les også: – Verden trenger en ny Osama bin Laden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden