Over 30 døde i festivalkaos i India

KAOS: Dødstallene stiger etter at det brøt ut panikk på en togstasjon i Allahabad i India. (Foto: Reuters / NTB scanpix)
KAOS: Dødstallene stiger etter at det brøt ut panikk på en togstasjon i Allahabad i India. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Minst 36 mennesker mistet livet etter at det brøt ut kaos ved en jernbanestasjon nord i India.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stasjonen var full av folk som ville feire hinduenes religiøse festival Kumbh Mela.

Nyhetsbyrået AFP meldte først at ti mennesker ble trampet i hjel i kaoset ved stasjonen søndag. Senere bekreftet helsepersonell på stedet at dødstallet var minst 36 etter at 14 personer hadde dødd under behandling.

– Folk satt og hvilte seg på et gjerde, men gjerdet var ikke sterkt nok og brakk sammen, fortalte Ashok Sharma som er talsmann for myndighetene i delstaten Uttar Pradesh. Ulykken kastet skygger over en ellers svært vellykket festival.

Kumbh Mela, som feires ved den nordindiske byen Allahabad, regnes som verdens største religiøse festival. Allahabad har til daglig rundt 1,2 millioner innbyggere, men under Kumbh Mela øker dette tallet til nærmere 40 millioner.

Flere titalls millioner hinduer badet i den hellige elven Ganges søndag. Nakne, hellige menn innsmurt i aske ledet an i badeseremonien før daggry. Dukkerten skal ifølge tradisjonen rense pilegrimene for syndene deres.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden