Ny United-seier ga 12 poengs forsprang

Ryan Giggs scoret i ligaen for 23. sesong på rad da Manchester United slo Everton 2-0. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Ryan Giggs scoret i ligaen for 23. sesong på rad da Manchester United slo Everton 2-0. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Manchester United fortsetter stormløpet mot sin 20. Premier League-tittel. Søndagens 2-0-seier over Everton ga 12 poengs luke til serietoer Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tittelforsvareren tapte 1-3 for Southampton lørdag, og United grep sjansen til å øke forspranget med åpne armer. Bortetapet for Everton i ligaåpningen (0-1) var glemt da Ryan Giggs og Robin van Persie ordnet rødtrøyenes 21. seier av 26 mulige.

Giggs åpnet målkontoen og har scoret i ligaen i smått utrolige 23 sesonger på rad. Waliseren er den eneste som har puttet i alle Premier League-sesongene siden starten i 1992.

Søndag fikk han ballen fra Van Persie og viste klasse da han satte inn 1-0 ved stolperoten etter 12 minutter.

Les også: Etterlengtet seier sendte Villa over nedrykksstreken

Everton spilte bedre etter scoringen og hadde mest ballbesittelse, men klarte ikke å omsette sjansene i mål.

I stedet ble det scoring motsatt vei da ligaens toppscorer Van Persie ble spilt fri like før pause. Gjestenes forsvar hang ikke med, og nederlenderen kunne runde Tim Howard og sette ballen i mål via skotuppene til John Heitinga.

Solid overtak

Seieren var rødtrøyenes tredje på rad, og United har nå spilt 14 ligakamper på rad uten tap. Det forrige kom borte mot Alexander Tettey og Norwich (0-1) 17. november. Søndag satt Real Madrid-trener José Mourinho på tribunen og så onsdagens motstander i mesterligaen. Han kan frykte et United-lag i storform.

Alex Fergusons menn har samtidig så godt som avgjort Premier League 12 runder før slutt. Slik ser tabelltoppen ut etter helgens kamper: 1) Manchester U. 65 poeng, 2) Manchester C. 53, 3) Chelsea 49, 4) Tottenham 48.

Allerede før søndagens kamp erklærte et irsk bookmakerfirma at det nå begynner å betale ut gevinsten til dem som har satt penger på seriegull til United.

Villa-seier

I motsatt ende av tabellen endte Aston Villa en nesten to måneder lang periode uten seier. Birmingham-klubben klatret over nedrykksstreken til 17.-plass med 2-1 over West Ham søndag.

Publikum fikk dårlig utbytte av billettpengene inntil Charles N'Zogbia ble felt av Mark Noble i West Hams 16-meter etter 72 minutter. Christian Benteke var trygg fra straffemerket og sendte vertene i føringen.

Før det var Andreas Weimanns miss fra 5-6 meter etter to minutter den største sjansen på Villa Park. Men de siste 20 minuttene tok kampen fyr. 2-0 i det 79. minuttet var en frisparkperle fra N'Zogbia.

West Ham jaktet desperat en scoring i sluttminuttene, og en uheldig Westwood ga gjestene hjelp i det 88. minutt. Joe Cole slo inn, og Villas midtbanemann stusset ballen i bue over egen keeper og inn i nettet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden