Evensen: Bokset mer med «balla» enn med hodet

Andreas Evensen tapte EM-kampen mot Alex Miskirtchian lørdag kveld. (Foto: Claus Fisker, NTB scanpix)
Andreas Evensen tapte EM-kampen mot Alex Miskirtchian lørdag kveld. (Foto: Claus Fisker, NTB scanpix)

Andreas Evensen forklarer EM-nederlaget lørdag kveld slik overfor NTB: – Jeg bokset mer med «balla» enn med hodet. Derfor ble det tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han kommer til å fortsette boksekarrieren, selv om det ble tap på teknisk knockout mot europamesteren Alex Miskirtchian like før slutt i den 12. og siste runden lørdag.

– Jeg holdt ikke helt inn, men ga meg inn på slagvekslinger med mesteren samtidig som jeg sto litt for mye i ro. Det fikk jeg betale dyrt for, for jeg føler jeg virkelig hadde sjansen til å få med meg dette mesterbeltet hjem, mente Evensen dagen derpå.

– Det skjedde ikke noe dramatisk galt. Vi var veldig nær, men Andreas gjorde noen taktiske feil. Det har ikke skjedd noen skade som vi ikke kan gjenopprette, sier trener og mentor Helge Wærøy til NTB.

Evensen ble slått i kanvasen i den tredje og i den 12. runden. Etter den siste nedslagningen, cirka 30-40 sekunder før slutt, gikk dommeren inn og stoppet kampen.

Les også: Evensen vant suverent mot «umulig» motstander

Urettferdig

– Jeg følte meg klar og grei, men dommeren lot meg ikke fortsette. Det er klart det føles bittert og veldig urettferdig, sa Evensen til NTB etter en god natts søvn. Han visste han måtte vinne den siste runden for å få med seg mesterbeltet hjem.

I og med at han ble slått i kanvasen ville han trolig ha tapt selv om han hadde fått fortsette de siste 30-40 sekundene, for de aller fleste mente det sto helt likt i poeng før 12. og siste runde startet.

– Dommerstemmene viste at det var jevnt, og jeg mener da også at jeg hang godt med europamesteren. Jeg gjorde meg ikke bort, mente Evensen.

Nå reiser han hjem til Trondheim og Melhus for å slikke sårene.

– Det verste med dette nederlaget er den sårede stoltheten min, men det skal jeg komme over. Så må jeg sette meg ned med de folkene jeg har rundt meg og stake opp kursen for veien videre. Jeg håper da virkelig at jeg skal få sjansen til å få orden på dette regnskapet litt senere, og at jeg fortsetter karrieren er det ingen tvil om, sa Evensen til NTB søndag.

Les også: Proffbokser og stolt homofil

Var nær

– Vi var veldig nær, men et par taktiske feil gjorde at det gikk galt. Andreas ble med på slåssing på halvdistanse. Det kostet dyrt. Han skulle i stedet ha utbokset mesteren med jabbene sine og med slag vekselvis til hode og kropp. Det klarte han i flere runder midtveis i kampen, men i de periodene det var slåssing var europamesteren den beste, mente Helge Wærøy.

– Hva nå?

– Det er ikke så mange timer siden kampen, så framtiden har vi ikke ofret en tanke. Nå er vi mest opptatt av å komme oss hjem, så får vi sette oss ned og vurdere situasjonen, men jeg er helt sikker på at Andreas kommer tilbake, sa treneren.

Han fortalte også til NTB at de fleste ekspertene mente dommeren gjorde en feil da han stoppet kampen like før slutt i den 12. runden.

– Det gjensto omtrent et halvt minutt. Så jevnt som dette var, kunne det blitt avgjørende for oss. Dessuten var Andreas klar og uten problemer. Han skulle absolutt ha fått fullføre denne kampen, mener Helge Wærøy.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden