Margaret Berger vant Melodi Grand Prix

Margaret Berger vant lørdagens Melodi Grand Prix-finale i Oslo Spektrum og skal representere Norge i den europeiske finalen i Malmö i mai. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Margaret Berger vant lørdagens Melodi Grand Prix-finale i Oslo Spektrum og skal representere Norge i den europeiske finalen i Malmö i mai. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Margaret Berger vant soleklart lørdagens finale i Melodi Grand Prix og skal representere Norge i den europeiske finalen i Malmö i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berger sang låten «I feed you my love» og vant en overlegen seier da alle stemmene var talt opp. Berger fikk nesten dobbelt så mange poeng som andreplassen.

– Å Gud, for et kick, for et rush. Tusen takk alle sammen. Jeg skal gjøre dere stolte i Malmö, sier en overveldet artist når hun har blitt trampeklappet opp på scenen i Oslo Spektrum.

– Et nytt liv

Berger gikk videre til gullfinalen sammen med Adelén, Annsofi og Sirkus Eliassen. Til slutt var det ingen tvil om hvilken av de fire gullfinalistene som skulle gå av med seieren.

Vi fulgte lørdagens finale live

– Melodi Grand Prix har vært et eventyr. Å vinne er bare en bonus, men det er helt fantastisk å tenke på det jeg har foran meg, sier Berger til NTB.

– Mens jeg sang sangen etter at jeg hadde vunnet, sang jeg «the world is mine», og et øyeblikk føltes det akkurat sånn. Som at verden var min, sier hun.

Hun forteller at Melodi Grand Prix har forandret livet hennes.

– Nå har jeg fått platekontrakt, og jeg får mange tilbud om jobber. Nå gleder jeg meg til å vise mer av meg selv til alle her i Norge og å vise hele Europa låten vi har sånn tro på, sier hun.

Berger sier hun ikke hadde forventet å nå helt til topps, selv om hun meldte seg på med en låt hun og de rundt henne synes var kul. Nå vil hun blant annet bruke tiden fram til finalen i studio.

– Koste meg

En av de andre superfinalistene var 16 år gamle Adelén med låta «Bombo».

– Jeg er så glad for at jeg kom til gullfinalen, det var så gøy å fremføre låta en gang til. Da kunne jeg bare slappe av og kose meg, sier hun til NTB.

Adelén understreker også at hun synes Berger er en verdig vinner.

– Det er en veldig bra låt, sier hun.

Berger selv lover å gjøre så godt hun kan i Malmö.

– Jeg skal gjøre det samme som jeg har gjort her, og håpe det faller i smak i Europa. Nå gleder jeg meg til alt som skal skje framover, sier hun.

Både Adelén og Berger måtte bruke mye tid på å skrive autografer etter at finalen var over, og den ferske vinneren var ikke i tvil om hvordan seieren skulle feires.

– Nå skal jeg reise på hotellet og ta på meg en ny kjole. Så skal jeg ut og feire med låtskriverne mine og alle som har støttet meg, sier hun.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden