– Biffkjøtt kan ha vært «forurenset» siden i fjor høst

Mye tyder på at hestekjøttet som er blitt oppdaget i lasagne i både Storbritannia og Sverige den siste tiden, kommer fra Romania. Foto: Chris Helgren / Reuters / NTB scanpix.
Mye tyder på at hestekjøttet som er blitt oppdaget i lasagne i både Storbritannia og Sverige den siste tiden, kommer fra Romania. Foto: Chris Helgren / Reuters / NTB scanpix.

Ifølge franske Comigel kan bearbeidet oksekjøtt ha vært «forurenset» med hestekjøtt helt siden august i fjor, opplyser matleverandøren Findus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Comigel er en av Findus' underleverandører av frossenmat.

Findus avviser i en uttalelse lørdag at selskapet i fjor hadde noen som helst kjennskap til at produkter som skulle inneholde oksekjøtt, i virkeligheten inneholdt hestekjøtt.

Findus ble først i et brev fra Comigel 2. februar i år gjort oppmerksom på at feilleveransene muligens kan ha forekommet helt siden august 2012.

Les også: Findus: - Ikke hestekjøtt i norsk lasagne

Mye tyder på at hestekjøttet som er blitt oppdaget i lasagne i både Storbritannia og Sverige den siste tiden, kommer fra Romania.

Lørdag opplyste både svenske Findus og den franske kjøttleverandøren Spanghero at de er rede til å gå til sak mot den rumenske leverandøren av kjøttet.

Kvalitetssikringsdirektør Inge Næsset i Findus Norge sier til Aftenposten at ingen av produktene i Norge er berørt av saken.

Findus Norge bestiller lasagne fra franske Comigel, og ifølge Næsset garanterer selskapet at produktene som er sendt til Norge, ikke inneholder hestekjøtt.

– Ut ifra tilbakemeldinger vi har fått i et brev av 4. februar, er det klart at våre produkter ikke er berørt, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden