Advarer mot Gmail

Advarer mot Gmail
Advarer mot Gmail

– Google leser all eposten din.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide Microsoft har intensivert kampen mot hovedkonkurrenten Google, i et forsøk på å verve nye brukere til sin Outlook.com-eposttjeneste.

Gjennom en kampanje kalt Scroogled (ordspill basert på ordene screwd og googled), forteller Microsoft i klare ordelag hva de mener det innebærer å være Gmail-bruker. Gmail.com er Googles gratis epost-tjeneste, og regnes sammen med Outlook.com (tidligere Hotmail) som verdens mest populære.

De vil stanse skjult reklame på nettet

Les også: Microsoft lanserer ny Office

Intet valg

– Google går gjennom hver eneste Gmail som sendes eller mottas, for å se etter ord som kan settes i samband med målrettet reklame. Og det finnes ingen måte å unngå denne invasjonen av ditt privatliv, skriver Microsoft på siden scroogled.com.

Videre skriver Microsoft at Outlook.com har en helt annen tilnærming, som slett ikke er basert på nøkkelord fra din personlig epost.

– Din epost er ingen andre enn din business. Google gjør det til deres business. Og selv om du ikke bruker Gmail, går Google gjennom eposter du sender til Gmail-brukere, og bruker innholdet til å selge reklame, skriver selskapet.

Les også: Disse postene på Facebook kan være ulovlige

Google avdramatiserer

Tidligere denne uken kom Google med en reaksjon på kampanjen, der de hevdet at det slett ikke er noen mennesker som leser eposten din. Ifølge dem er en automatisk algoritme som fungerer omtrent som programvare som luker ut spam, og denne avgjør altså hvilke annonser du blir eksponert for, skriver idg.com.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden