Følg kveldens MGP-finale her

Margaret Berger er en av favorittene til å vinne kveldens norske MGP-finale. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix.
Margaret Berger er en av favorittene til å vinne kveldens norske MGP-finale. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix.

Margaret Berger, sirkusbrødre med kaniner, sommerlig russepop og Annsofi med Rybak-låt? Nå velges vinneren av norsk Melodi Grand Prix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Adelén er første artist til gullfinalen. Annsofi er den andre artisten. Tredje til gullfinalen er Sirkus Eliassen. Og Margaret Berger er også i gullfinalen.

Andre del av kveldens MGP-finale er i gang og fire «gullfinalister» skal kåres. Disse fremfører låten sin en gang til før vinneren tilslutt kåres. Det koster 5 kroner å stemme, både via telefon og sms.

Tre innledende delfinaler er over, og i kveld avgjøres det endelig hvem av de ti artistene som skal representere Norge i den internasjonale finalen i Malmö i midten av mai.

Les også: Gaute, Adelén og Sirkus Eliassen til MGP-finale

ABC Nyheter har rullet terningen og kommentert bidragene underveis. Nederst i denne artikkelen kan du også følge NTBs livedekning av det store finaleshowet.

Sjelden har en finale i Melodi Grand Prix vært så åpen som i kveld. ABC Nyheter tror imidlertid kampen om seier står mellom Margaret Berger, 16 år gamle Adelén eller sirkus Eliassen.

Det er programlederne Jenny Skavland og Erik Solbakken som loser TV-publikum, artister og et forhåpentlig fullsatt Oslo Spektrum gjennom en musikalsk festaften.

Les også: Fjellfolk, Annsofi og Margaret Berger til finalen

Her er kveldens låter vurdert fortløpende:

Melodi 1: Vidar Busk: «Paid My Way»
Alle tidligere forsøk på noe erkeamerikansk i Eurovision Song Contest har endt med et realt magaplask. Til tross for en solid fremføring og masse energi fra Vidar Busk, er det ingen grunn til å tro at det ikke vil skje igjen med denne rockabilly-låta. Innenfor sin genre og utenfor MGP-sfæren står den imidlertid godt. Starten høres ut som «Hey Mambo».

Melodi 2: Fjellfolk – «Ulvetuva»
Drømmende og vakkert fra Fjellfolk i denne tonesatte fortellingen tuftet i norsk folketradisjon. Flott fremført og med mange spennende detaljer, men jeg savner liksom et skikkelig brudd eller et ytterligere løft som kunne hevet den ytterligere. Musikalsk sett en av de aller sterkeste låtene i årets finale. Femmeren er svak.

Melodi 3: Adelén - «Bombo»
16 år gamle Adelén og låten «Bombo» kom inn som et energisk pust og feide all motstand av banen i den tredje og siste delfinalen. Låten er enkel og bygget etter samme modell som fjorårets kypriotiske bidrag. Den har en umiddelbar appell som funker utmerket som sommerhit og på årets russeparties. Dessverre er Adelén uerfaren som artist - hvilket vi vet kan slå nådeløst ut i en europeisk finale ... Fireren er svak.

Melodi 4: Gromth feat. Emil Solli-Tangen – «Alone»
Et lappeteppe av en låt som kunne gjort det glimrende dersom sømmene var sydd sammen bedre. Nå fremstår den dessverre litt schizofren og verken fugl eller fisk. Typisk elsk eller hat-låt som for oss havner akkurat midt på treet.

Melodi 5: Gaute Ormåsen - «Awake»
Sympatisk fistelsang helt på det jevne. Gaute Ormåsens engelskspråklige «Awake» er melodiøs, strømlinjeformet og ufarlig. Trolig umulig å fremføre om du har drukket et glass whiskey

Melodi 6: Lucky Lips - «Sweet and Heavy»
Lucky Lips kvalifiserte seg til finalen gjennom juryens wildcard. Og joda, musikalsk sett er denne bluegrasslåta både fin og flott. «Sweet and Heavy» er imidlertid bare sweet og ikke noe heavy i det hele tatt. Den oppleves dessverre også som for repetitiv og nedpå og litt malplassert i MGP. Treeren er sterk.

Melodi 7: Datarock – «Underground»
Datarock har laget noen glimrende klassikere før. Discoflørten «Underground» er dessverre i en litt lavere divisjon, og høres mest av alt ut som låten som ble til overs da de andre låtene dro til seters for å bli album. Masete og repetitiv, og minner om de festene der du kommer klinkende edru mens alle andre er fulle og i litt for godt humør.

Melodi 8: Annsofi – «I'm With You»
Melodiøst og nynnbar ballade signert Alexander Rybak. Gode nyanser og variasjon og fint fremført av Annsofi. Den mangler likevel det lille ekstra som kunne hevet den helt til topps. Fiolinkompet kunne godt vært enda bedre integrert i låta. Noen ganger oppleves den som en litt umotivert konkurrent til vokalen. Fireren er sterk.

Melodi 9: Margaret Berger – «I Feed You My Love»
Tungt, vakkert og fjellstøtt av Margaret Berger i denne låten som mest av alt høres ut som kjærlighetsbarnet til Depeche Mode og svenske Robyn. Vågalt og tøft, uten kompromisser - men sitter som et skudd. «I Feed You My Love» er garantert et liv også utenfor Eurovision. Best hittil.

Melodi 10: Sirkus Eliassen - «I Love You Te Quiero»
Refrenget i denne elsk/hat-låten med kaniner er både suggererende og plagsomt fengende. Men transportettapene i mellom er ikke mye hurra. «Mat mæ, mat mæ, du e mitt kosthold» er for undertegnede kanskje det ekleste hørt i en norsk låt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden