Nekter å bli kalt «finansfrue»

Marte Krogh har sendt klage til Likestillingsombudet. Foto: NTB scanpix
Marte Krogh har sendt klage til Likestillingsombudet. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marte Krogh fikk føle på kroppen hvordan det er å bli skjelt ut over en lav sko i media.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiolinisten Marte Krogh (37) har klaget til Likestillingsombudet fordi VG og andre medier omtaler henne som «finansfrue», skriver Dagens Næringsliv.

«Jeg ber Likestillingsombudet uttale seg om «Finansfrue Marte Krogh» er en kjønnsdiskriminerende måte å introdusere/titulere meg på». «Jeg oppfatter at ordet brukes for å usynliggjøre meg som person og å stigmatisere meg som et vedheng til en mann. Jeg opplever betegnelsen som kjønnsdiskriminerende og krenkende», skriver Krogh blant annet i brevet.

AdTech Ad

Bakgrunnen er at VG i januar utla hennes uttalelser i bladet Mamma i strid med Kroghs virkelige oppfatninger under overskriften: «Finansfrue Marte Krogh: Får kjeft for mamma-intervju».

Krogh ble titulert som «finansfrue» på bakgrunn av at hun er samboer med finansmannen Jan Haudemann-Andersen. VG fremstilte det her som Krogh ba andre kvinner skjerpe seg og trene mer, mens det i originalintervjuet var åpenbart at hun brukte formuleringen «man må bare ta seg sammen» om seg selv.

Æreskjelt Oppslaget førte til at Krogh ble æreskjelt i store deler av medieverdenen, som stort sett refererte til VGs utlegning – som avisen i forrige uke beklaget.