Somalisk domstol fengsler angivelig voldtektsoffer

Artikkelen fortsetter under annonsen

En somalisk domstol fengslet tirsdag en kvinne, som hevder hun ble voldtatt av somaliske soldater, for å ha fornærmet en statlig institusjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både kvinnen og journalisten som intervjuet henne, men som ikke publiserte materialet, er blitt dømt til ett års fengsel.

Dommer Ahmed Adan sier at kvinnen er skyldig i å ha «fornærmet statlige institusjoner ved å påstå at hun ble voldtatt». Kvinnen skal begynne å sone dommen når hun er ferdig med å amme sitt nyfødte barn.

Journalist Abdiaziz Abdinuur er varetektsfengslet og skal starte soningen umiddelbart. Han ble funnet skyldig i å ha støtt statlige organer «ved å gjøre et falsk intervju og for å ha besøkt kvinnen mens mannen hennes ikke var til stede».

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, sier gjennom sin talsperson, Martin Nesirky, at han er svært skuffet over dommen.

Ban krever at somaliske myndigheter etterforsker anklager om seksuelle overgrep grundig og at seksualforbrytere blir straffet.

– Viktigst av alt er det at rettighetene det angivelige voldtektsofferet og journalisten har til en åpen og oversiktlig rettsprosess, inkludert retten til å anke, blir respektert, sier Nesirky på vegne av Ban.