«Kyllingen» innrømmer dopingmisbruk

Den danske syklisten Michael Rasmussen har innrømmet doping. Foto: NTB scanpix
Den danske syklisten Michael Rasmussen har innrømmet doping. Foto: NTB scanpix

Proffsyklisten Michael Rasmussen (38), også kjent som «Kyllingen», har nå innrømt å ha dopet seg i 12 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rasmussen holdt pressekonferanse i Herning torsdag ettermiddag hvor han innrømmet EPO, veksthormoner, kortison og blodtransplantasjoner.

– Jeg har brukt dopingmidler fra 1998 til 2010. Jeg har lagt min aktive sykkelkarrière på hyllen. Jeg vil samarbeide med antidopingmyndigheten for å rydde opp i sykkelsporten, sier Rasmussen til tv2.no.

Eierne av profflaget ChristinaWatches/Onfone var også med på pressekonferansen. I tillegg har Antidoping Danmark og Danmarks Idrettsforbund innkalt til en egen pressekonferanse i Brøndby senere torsdag. Heller ikke her er det opplyst hva det skal snakkes om.

Rasmussen syklet tidligere for blant annet Rabobank. Nederlandske Thomas Dekker har hevdet at det var utstrakt dopingmisbruk på laget.

I 2007 ble Rasmussen fratatt den gule ledertrøyen og kastet ut av Tour de France som følge av løgn om oppholdssted i oppkjøringen til rittet.

– Rasmussen har vært stemplet som en doper i flere år allerede. Det er ingen som ramler av stolen hvis han tilstår i dag, sier TV 2 Sportens sykkelkommentator Christian Paasche til kanalen.

Dansken vant den rødprikkede klatretrøyen i det franske etapperittet både i 2005 og 2006. Han har også vunnet fire etapper i Touren i tillegg til én etappeseier i Vuelta a España. I 1999 tok han VM-gull i terrengsykling.

Personvernpolicy