Kom på kant med Europabevegelsen

Europabevegelsens styreleder går av

Kontroversiell: Paal Frisvold manet til folkeavstemning om EØS. Det utløste uro i Europabevegelsen. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.
Kontroversiell: Paal Frisvold manet til folkeavstemning om EØS. Det utløste uro i Europabevegelsen. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Europabevegelsens styreleder Paal Frisvold går av etter kritikken han fikk da han oppfordret til folkeavstemning om EØS-avtalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frisvold oppfordret nylig statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til å foreslå folkeavstemning om EØS-avtalen i neste stortingsperiode. Dette vil kunne bidra til å gi politikere og samfunnet en glimrende sjanse til å engasjere seg i europapolitikk, mente han.

Men uttalelsen falt mange i Europabevegelsen tungt for brystet, skriver Aftenposten.

– Min politikk er blitt gjenstand for veldig klar kritikk, og det tar jeg med i vurderingen av mitt lederverv. Forslaget om å holde folkeavstemning om EØS ble møtt med en helt klar og massiv motstand fra de tillitsvalgte i Europabevegelsen. Det betyr at jeg ser at Europabevegelsen trenger en leder med en annen politisk holdning, sier Frisvold.

Frisvold har flere ganger kommet med spisse utsagn: - Landbruksministeren en skam for Norge

Han ga forrige torsdag beskjed til Europabevegelsens valgkomitéleder Kristin Clemet om at han derfor ikke stiller til gjenvalg når fireårsperioden hans går ut.

Men formelt vil han sitte som styreleder fram til landsmøtet i juni.

Les også: - Europabevegelsen er en frigjøringsbevegelse

Personvernpolicy