Norge får ikke innsyn i Algeries etterforskning

Satellittbilde over gassanlegget i In Aménas. Foto: Reuters / NTB scanpix
Satellittbilde over gassanlegget i In Aménas. Foto: Reuters / NTB scanpix

Norsk politi får ikke innsyn i etterforskningen etter terrorangrepet i Algerie, slår kommunikasjonsminister Mohamed Said fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener at det er unødvendig å iverksette uavhengig etterforskning og setter lit til Algeries egne ressurser.

– Dette er et spørsmål om vår suverenitet. Angrepet skjedde på algerisk jord og kommer til å bli etterforsket av våre sikkerhetstjenester og militæret, sier Said til Aftenposten.

Spørsmålet om suverenitet er også avgjørende når han sier at norsk politi ikke vil få innsyn i etterforskningen. Men han er åpen for å motta informasjon fra Norge og andre land.

– Hvis de har informasjon som kan være til nytte for vår etterforskning, så vil vi være svært takknemlig for å få den, og de må gjerne sende spørsmål til oss. Men dette skjedde her og derfor vil etterforskningen bli foretatt hos oss, sier Said.

Han mener terrorangrepet var av en ny art sammenlignet med den type terrorisme som Algerie opplevde for mer enn ti år siden. Angrepet skjedde dessuten i en ny kontekst, etter uroen i Libya og med en urolig situasjon i Mali.

– Terroristene kom fra seks forskjellige land. 29 av 32 var utlendinger. De hadde skaffet seg våpen fra Libya. Men vi planlegger å styrke sikkerhetstiltakene for å møte denne nye formen for terrorisme, sier kommunikasjonsministeren.

Personvernpolicy