Åpen for alle - alltid

Speiderleder dømt for sexovergrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

En speiderleder i 20-årene fra Bergen er dømt til 90 dagers ubetinget fengsel for seksuelle overgrep mot en 15 år gammel speiderjente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overgrepene skjedde i leiligheten hans i bergensområdet fra november 2008 til juni 2009, melder Bergens Tidende.

I dommen fra Bergen tingrett som mannen fikk forkynt onsdag ettermiddag, ble han også dømt til å betale jenta 40.000 kroner i oppreisning for seksuell omgang, handling og krenkende atferd overfor henne.

I skjerpende retning uttaler retten at mannen i egenskap av speiderleder for barn og unge har et særlig ansvar for å ivareta dem han leder og avstå fra den type atferd som har funnet sted.

– Foreldre som sender barna sine til en speidergruppe eller annen fritidsaktivitet, skal kunne ha tillit til at lederne i gruppen ikke innleder seksuelle forhold til barna. Forholdet representerer et klart tillitsbrudd i forhold til fornærmedes foreldre, men også i forhold til KFUK-KFUM som har betrodd domfelte lederverv i organisasjonen, heter det i dommen.

I starten av 2012 fikk den sentrale ledelsen til den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen bekymringsmelding om lederen. Ledelsen i Oslo gikk videre med saken til politiet.

Norges KFUK-KFUM har 20.000 medlemmer i over 500 forskjellige grupper over hele landet.