– Israel rammet syrisk militærkonvoi

Et israelsk stridsfly av typen F-16 letter fra en base sør i Israel. Illustrasjonsfoto: Scanpix/AP.
Et israelsk stridsfly av typen F-16 letter fra en base sør i Israel. Illustrasjonsfoto: Scanpix/AP.

Israelske styrker gjennomførte et luftangrep mot en våpenkonvoi fra Syria nær den libanesiske grensen natt til onsdag, ifølge kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kildene uttaler seg anonymt til nyhetsbyrået AFP.


Angrepet skjedde etter at Israel uttrykte bekymring for at Damaskus’ kjemiske våpen kunne havne i hendene til den libanesiske sjiamuslimske Hizbollahmilitsen eller andre militante grupper.

Israelske myndigheter har uttalt at en slik overføring trolig ville føre til et israelsk angrep, melder AFP.

- Det israelske luftforsvaret sprengte en konvoi som akkurat hadde krysset grensen fra Syria inn i Libanon, sier en kilde, uten å opplyse nøyaktig hvor angrepet fant sted.

Kilden sier det var antatt at konvoien fraktet våpen, men spesifiserte ikke hva slags våpen. En talskvinne for det israelske militæret ønsket ikke å kommentere opplysningene.

Les også: Murdoch beklager «grotesk» Netanyahu-karikatur

- Væpnet konvoi

En annen sikkerhetskilde, som også ville uttale seg anonymt på grunn av det følsomme temaet, bekrefter også overfor AFP at israelske stridsfly rammet en konvoi som skal ha fraktet våpen til Libanon. Denne kilden hevder episoden skjedde på syrisk territorium.

- Det var en væpnet konvoi som reiste mot Libanon, men den ble rammet på den syriske siden av grensen omkring klokken 00.30 (norsk tid), sier kilden.

Les også: Flere titalls funnet drepte i Aleppo

- Uvanlig aktivitet

Begge kildene melder om en høy grad av «uvanlig» israelsk aktivitet over libanesisk luftrom, som begynte tirsdag kveld og fortsatte gjennom natten.

Episoden skjedde bare dager etter at Israel flyttet to batterier av rakettforsvarssystemet Iron Dome til landets nordlige deler. Det er frykt i Israel for at syriske våpen skal overføres til Libanon.

Personvernpolicy