Microsoft lanserer ny Office

Nå er også Outlook en del av Office for hjemmebrukere. Her demonstrert av Marius Alexander Dahl hos Microsoft. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Nå er også Outlook en del av Office for hjemmebrukere. Her demonstrert av Marius Alexander Dahl hos Microsoft. Foto: Bjørn Eirik Loftås

Og nå leier du programmene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er mye mer enn en ny versjon av Office. Dette er Office oppfunnet på nytt som en nettskytjeneste for forbrukere. Tjenesten tilbyr alle Office-programmene folk kjenner og elsker, og kombinerer dette med imponerende nye nettskymuligheter og sosiale fordeler.

Slik hørtes det ut da Steve Ballmer annonserte Office 365 Home Premium tirsdag. Dette er altså en Office-versjon myntet på hjemmebrukere, men den inneholder flere programmer som tidligere kun har vært tilgjengelig i Pro-utgaven, inkludert Outlook og Access, i tillegg til standardprogrammer som Word, Excel, PowerPoint, Publisher og OneNote.

I tillegg til oppdatert grensesnitt (Win8-style, inkludert bedre støtte for berøringsskjermer), står nettlagring og samarbeid mer sentralt enn noensinne.

Stikkord er full tilgang enten man benytter PC, mobil eller nettbrett.

Man kan for eksempel begynne å jobbe på et dokument på PC-en, for så å fullføre det på nettbrettet, siden alt ligger i skyen. Og flere kan jobbe på samme dokument samtidig.

Slik lager du en privat nettsky

Leie, ikke eie

Den store nyheten er imidlertid at Office 365 Home Premium er blitt en tjeneste. Det betyr at du abonnererer på Office, og betaler en fast pris for det, i starten 799 kroner i året, eller 67 kroner i måneden. For denne summen kan du installere Office på inntil fem PC-er.

Endelig Microsoft: Snart kommer Surface til Norge

– Så lenge du er abonnent, får du oppdateringer og nye versjoner av Office automatisk, og det skal skje mer eller mindre umerkbart i bakgrunnen, på samme måte som man er blitt vant til med apper på mobiler og nettbrett, forteller Office-direktør Ole Roterud i Microsoft til DinSide.

Saken fortsetter under bildetOle Roterud hos Microsoft har stor tro på abonnementsmodellen i nye Office 365 Home Premium. Bildet er tatt fra lanseringen her i Norge. Foto: Bjørn Eirik LoftåsOle Roterud hos Microsoft har stor tro på abonnementsmodellen i nye Office 365 Home Premium. Bildet er tatt fra lanseringen her i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loft

Gratis telefoni

I tillegg til nye versjoner av Office-programmene byr Office 365 Home Premium på 20 GB ekstra lagringsplass på SkyDrive , Microsoft nettlagringstjeneste. I tillegg får du 60 minutter gratis Skype-ringetid, slik at du kan ringe til mobiler og fasttelefoner hvor som helst i verden.

Office 365 Home Premium er fortsatt en lokal installasjon som kan brukes på tradisjonelt vis, også offline, hvis man ønsker det. Klassiske Office-versjoner med fast engangspris vil fortsatt være tilgjengelig.

Du finner mer informasjon og kan laste ned en 30 dagers prøveversjon av Office 365 Home Premium på Office.com.

Personvernpolicy