Henning Warloe aksepterte ikke narkostraff

Den profilerte Høyre-politikeren fra Bergen, Henning Warloe (t.h.), ble i fjor pågrepet for bruk av narkotika, men vil nå ikke godta påtalemyndighetenes forslag til tilståelsesdom. Her er han avbildet sammen med Bergens tidligere ordfører i Bergen, Herman Friele, under partiets landsmøte i Oslo i 2009. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Den profilerte Høyre-politikeren fra Bergen, Henning Warloe (t.h.), ble i fjor pågrepet for bruk av narkotika, men vil nå ikke godta påtalemyndighetenes forslag til tilståelsesdom. Her er han avbildet sammen med Bergens tidligere ordfører i Bergen, Herman Friele, under partiets landsmøte i Oslo i 2009. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Stortingspolitiker Henning Warloe (H) fra Bergen nektet å godta påtalemyndighetens forslag til tilståelsesdom for bruk av narkotika. Nå blir det rettssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romerike politidistrikt ville i sitt forslag til tilståelsesdom gi Warloe en straff på 18 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner. Dette er for strengt, mener Høyre-representanten.

– Påtalemyndigheten mener at jeg skal dømmes til betinget fengselsstraff basert på en feilaktig påstand om at jeg skal ha kjøpt ulovlige rusmidler, sier Warloe til Nettavisen NA24.

Les også: Narkosiktet politiker mener tiltale er for streng

Warloe ble pågrepet hjemme i stortingsleiligheten sin i Oslo i mars i fjor. Der beslagla politiet narkotika, som Warloe innrømmet å ha brukt. Innrømmelsen førte til at Warloe ikke fikk fornyet tillit som stortingsrepresentant for Høyre i Hordaland.

– Jeg skulle gjerne vært denne rettssaken foruten, men jeg opplever sterkt at påtalemyndigheten ønsker å ilegge meg en straff som ikke stemmer med rettspraksis, og at den bryter med prinsippet om likhet for loven sier Warloe.

Les også: Warloe får støtte og sympati i fylkeslaget

Warloe sikter her til det Romerike politidistrikt skriver i en påtegning til Bergen tingrett 16. august i fjor: «Siktede, som er stortingsrepresentant og medlem av rikets lovgivende forsamling, må også sies å ha et særlig ansvar for selv å overholde de lover som han har vært med på å vedta.»

Saken skal opp i Oslo tingrett mandag 4. februar. Retten har satt av en halv dag til behandlingen av saken.

Personvernpolicy