Kaosmorgen i trafikken på Østlandet

SVÆRT GLATTE VEIER: En lastebil fikk problemer i Vestfold i morgentimene tirsdag. Foto: GLEN ERIKSEN / G FOTO
SVÆRT GLATTE VEIER: En lastebil fikk problemer i Vestfold i morgentimene tirsdag. Foto: GLEN ERIKSEN / G FOTO

Bilister i morgentrafikken i og rundt hovedstaden møtte svært vanskelige forhold tirsdag morgen. Forholdene kan bli like ille onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har hatt problemer særlig i Oslo og Akershus. Det var svært glatt i dag morges på grunn av sludd som kom ned i kjørebanen, sier Gun Aaserudhagen, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til ABC Nyheter.

- Det var flere biler som havnet på taket, noe som kan skje om man kjører for fort på vanskelige forhold, fortsetter hun.

Flere uhell, ingen personskader

Dette skjedde blant annet med en bil på E18 ved Svartskog rett etter klokka åtte i morges. Bilen havnet på taket etter å ha fått hjulene utenfor veien. Ingen personer ble skadd, melder Dagbladet.no.

Lenger sør, i Råde kommune, snurret en bil rundt og havnet i autovernet. Heller ikke der ble noen skadd.

Også i Oslo var det flere mindre trafikkuhell i morgentimene, uten store konsekvenser.

Les også: Her er det ikke lett å holde seg på beina

- Sett ned farten

Selv om det nå skal være fine forhold på hovedveiene i Oslo og Akershus råder Aaserudhagen bilister i området til å kjøre forsiktig og sette ned farten.

- På mindre veier kan det være dårligere forhold og det er fare for overvann på veiene.

- Men det ser ut som de fleste avpasser farten etter forholdene, så det har gått bra nå på ettermiddagen, sier hun til ABC Nyheter.

Sjekk været der du er.

- Kan bli like ille i morgen

Nedbøren vil fortsette å avta de neste timene, noe som vil gi bedre kjøreforhold i ettermiddag, ifølge Meteorologisk institutt.

- Så blir det mer nedbør igjen til natten, da som snø og som regn nær fjorden. Det kan fort bli like forhold i morgen som det var i dag tidlig, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss til ABC Nyheter.

Selv om det ikke ligger an til å bli like mye nedbør som det har vært de siste dagene, kan det komme opptil 5-7 centimeter snø, ifølge meteorologen.

- Men nå har folk forhåpentlig fått med seg at snø på denne årstiden kan gi vanskelige forhold på veiene. Da er det bedre å beregne fem minutter ekstra og kjøre etter forholdene, råder Gislefoss.

Personvernpolicy