Uklart hva som skjedde med drepte Statoil-ansatte

Statoil-anlegget i Amenas, Algeria, der terrorister slo til tidligere denne måneden. Arkivfoto: Kjetil Alsvik (Statoil)
Statoil-anlegget i Amenas, Algeria, der terrorister slo til tidligere denne måneden. Arkivfoto: Kjetil Alsvik (Statoil)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Inspeksjon av gassanlegget i In Aménas i Algerie har ikke gitt norske myndigheter noe klarere bilde av hva som skjedde med de drepte Statoil-ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske ambassaden i Algerie holdt mandag pressekonferanse om gisselaksjonen. Martin Yttervik, chargé d'affaires ved Norges ambassade i Algerie, forteller til VG at han har besøkt gassanlegget flere ganger etter gisselaksjonen for snart to uker siden.

– Under det første besøket fikk vi tilgang til sykehuset. Senere fikk vi tilgang til boligkvarteret inne på anlegget. Vi kunne se tydelige ødeleggelser i området, sier Yttervik til VG.

Les også: - To drept i angrep mot gassrørledning sør i Algerie

Han forteller videre at besøkene på anlegget ikke ga noe klart bilde av hva som skjedde under terroranslaget eller om gislene ble drept av terroristene eller i motangrepet.

– Det vil den algeriske etterforskningen gi svar på og gi tilbakemelding til norske myndigheter i Norge. Anlegget er nå sikret av det algeriske militæret, sier Yttervik.

Les også: Håper døde Statoil-ansatte sendes hjem onsdag

Fire nordmenn er bekreftet drept, mens Victor Sneberg (56) fra Sandnes har fortsatt status som savnet. Statoil hadde 17 ansatte ved anlegget, 13 av disse var nordmenn.