Håper døde Statoil-ansatte sendes hjem onsdag

Fire Statoil-ansatte er bekfreftet drept etter angrepet i Algerie. Foto: NTB scanpix
Fire Statoil-ansatte er bekfreftet drept etter angrepet i Algerie. Foto: NTB scanpix

Algeriske myndigheter avgjør når de norske terrorofrene i In Aménas kan sendes hjem til Norge. Ifølge Kripos er håpet at hjemtransporten skjer på onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fremdeles er ingenting avklart når det gjelder hjemsendelse av de omkomne statoilmedarbeiderne. Jeg vet imidlertid at det jobbes for å gjennomføre transport på onsdag. Forhåpentligvis vil det i alle fall skje i løpet av uka, sier leder Per Angel i Kripos' ID-gruppe til Stavanger Aftenblad.

Han sier det er algeriske myndigheter som har det formelle ansvaret for de omkomne. Derfor er det opp til dem å avgjøre når nordmennene kan frigis.

Utenriksdepartementet er i dialog med algeriske myndigheter, men kan foreløpig ikke si noe konkret om når hjemtransporten kan skje.

Les også: To drept i angrep mot gassrørledning sør i Algerie

En fortsatt ikke identifisert

Til sammen sju personer i Kripos' identifiseringsgruppe jobber nå med å avslutte arbeidet. De fire nordmennene Tore Bech (58), Hans Martinius Bjone (55), Alf Vik (43) og Thomas Snekkevik (35) er bekreftet omkommet. Victor Sneberg (56) er fortsatt savnet.

– Vi ønsker å gjennomføre fullstendig obduksjon av de omkomne når de kommer til Norge. Dette er viktig for å kunne gi de pårørende skikkelige svar på hva som har skjedd, sier Angel.

Les også: Ikke sikkert at Statoil-ansatte returnerer til Algerie

Lund planlegger tur

Statoils konsernsjef Helge Lund planlegger å reise til Algerie i kjølvannet av terroraksjonen mot gassanlegget In Aménas.

Statoil bekrefter over Stavanger Aftenblad at konsernsjef Helge Lund skal reise til Algerie, der fire nordmenn ble drept i gisselaksjonen for nesten to uker siden.

– Helge Lund planlegger å reise til Algerie, men vi kan ikke si noe om tidspunkt for det, blant annet av sikkerhetshensyn, sier pressetalsmann i Statoil, Bård Glad Pedersen, til avisen.

Fire nordmenn er bekreftet døde etter at gisseltakere angrep In Aménas-anlegget øst i Algerie for nesten to uker siden. En nordmann er fremdeles savnet.

Personvernpolicy