Åpen for alle - alltid

Håper døde Statoil-ansatte sendes hjem onsdag

Fire Statoil-ansatte er bekfreftet drept etter angrepet i Algerie. Foto: NTB scanpix
Fire Statoil-ansatte er bekfreftet drept etter angrepet i Algerie. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Algeriske myndigheter avgjør når de norske terrorofrene i In Aménas kan sendes hjem til Norge. Ifølge Kripos er håpet at hjemtransporten skjer på onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fremdeles er ingenting avklart når det gjelder hjemsendelse av de omkomne statoilmedarbeiderne. Jeg vet imidlertid at det jobbes for å gjennomføre transport på onsdag. Forhåpentligvis vil det i alle fall skje i løpet av uka, sier leder Per Angel i Kripos' ID-gruppe til Stavanger Aftenblad.

Han sier det er algeriske myndigheter som har det formelle ansvaret for de omkomne. Derfor er det opp til dem å avgjøre når nordmennene kan frigis.

Utenriksdepartementet er i dialog med algeriske myndigheter, men kan foreløpig ikke si noe konkret om når hjemtransporten kan skje.

Les også: To drept i angrep mot gassrørledning sør i Algerie

En fortsatt ikke identifisert

Til sammen sju personer i Kripos' identifiseringsgruppe jobber nå med å avslutte arbeidet. De fire nordmennene Tore Bech (58), Hans Martinius Bjone (55), Alf Vik (43) og Thomas Snekkevik (35) er bekreftet omkommet. Victor Sneberg (56) er fortsatt savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker å gjennomføre fullstendig obduksjon av de omkomne når de kommer til Norge. Dette er viktig for å kunne gi de pårørende skikkelige svar på hva som har skjedd, sier Angel.

Les også: Ikke sikkert at Statoil-ansatte returnerer til Algerie

Lund planlegger tur

Statoils konsernsjef Helge Lund planlegger å reise til Algerie i kjølvannet av terroraksjonen mot gassanlegget In Aménas.

Statoil bekrefter over Stavanger Aftenblad at konsernsjef Helge Lund skal reise til Algerie, der fire nordmenn ble drept i gisselaksjonen for nesten to uker siden.

– Helge Lund planlegger å reise til Algerie, men vi kan ikke si noe om tidspunkt for det, blant annet av sikkerhetshensyn, sier pressetalsmann i Statoil, Bård Glad Pedersen, til avisen.

Fire nordmenn er bekreftet døde etter at gisseltakere angrep In Aménas-anlegget øst i Algerie for nesten to uker siden. En nordmann er fremdeles savnet.