Flest vil ha Solberg som statsminister

Det er store regionale forskjeller, men på landsbasis er det flest som ønsker seg Solberg som statsminister. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Det er store regionale forskjeller, men på landsbasis er det flest som ønsker seg Solberg som statsminister. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Høyre-leder Erna Solberg er bedre egnet enn Ap-leder Jens Stoltenberg som statsminister, mener 34 prosent av de spurte. 31 prosent foretrekker Stoltenberg som statsminister, ifølge en måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På regionalt nivå er imidlertid utslagene større. På Sørlandet vil 40 prosent av befolkningen ha Solberg som statsminister. 21 prosent av sørlendingene foretrekker Stoltenberg, viser en måling Sentio har laget for Nationen.

I Nord-Norge er det flest som vil ha Stoltenberg som statsminister etter valget til høsten. 38 prosent er mest begeistret for ham. 30 prosent ønsker Solberg som statsminister.

Også på Østlandet og i Midt-Norge er Stoltenberg mer populær enn Solberg. På Vestlandet og i Oslo og Akershus er situasjonen motsatt: Der har Solberg større støtte enn Stoltenberg.

Undersøkelsen har også sett på hvilke regjeringspreferanser folk har. 14,7 prosent mener en ren Ap-regjering vil være det beste for landet. 5,8 prosent ønsker seg i stedet en rødgrønn regjering bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

13 prosent av de spurte vil helst at Solberg regjerer landet alene med kun Høyre-folk, mens 1,1 prosent gir sin støtte til en bredt sammensatt borgerlig regjering bestående av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Personvernpolicy