Mann (31) tiltalt for to voldtekter og flere forsøk

Risikerer inntil ti års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang 31-åringen forgrep seg var ifølge tiltalen i 2007 da han voldtok en beruset, sovende kvinne, som ikke var i stand til å motsette seg handlingen.

I 2011 forgrep han seg på en kvinne i Moss. Han skal ha tatt tak i henne i en trappeavsats, holdt henne fast slik at hun ikke kom vekk og begynt å beføle henne. Til tross for at hun gråt fyllbyrdet han voldtekten på stedet.

Les også: – Politiet må ha voldtekt som førsteprioritet

I mai 2012 slo han til i Moss nok en gang. Denne gangen var jenta mindreårig. Han skal ha spurt om hun ville bli med han hjem, men jenta nektet og påpekte at hun var under den seksuelle lavalderen. Da skal 31-åringen ha sagt «Det bryr jeg meg ikke om, bare jeg får den inn». Mannen forsøkte deretter å tvinge seg til seksuell omgang, men jenta klarte å rive seg løs og flyktet fra stedet.

Les også: Flere anmeldte voldtekter i Oslo i 2012

Sommeren 2010 tok han tak i en jente i Frognerparken. Den nå 31-år gamle mannen begynte å kysse henne i nakken, dro ned toppen og puttet hånden ned i buksen hennes. Hun forsøkte å vri seg unna og ba han om å slutte.

Mannen er også tiltalt for i ord eller handling ha utvist seksuell krenkende atferd. I august 2011 spurte han hvor gamle to tolv år gamle jenter var. Da de svarte, skal han ha sagt «Alder har ingen betydning, bare jeg får den inn.»

31-åringen er tiltalt for overtredelse av Straffelovens paragraf 192, 196, 200 og 201. Mannen risikerer inntil ti års fengsel. Rettssaken mot mannen starter i Oslo tingrett på tirsdag.

Personvernpolicy