Fjerde Statoil-medarbeider bekreftet død i Algerie

Alf Vik er den fjerde norske Statoil-medarbeideren som er bekreftet død etter terroraksjonen i Algerie. Foto: Privat / NTB scanpix
Alf Vik er den fjerde norske Statoil-medarbeideren som er bekreftet død etter terroraksjonen i Algerie. Foto: Privat / NTB scanpix

Statoil opplyser lørdag at ytterligere én av deres medarbeidere som har vært savnet etter terrorangrepet i Algerie, er bekreftet død. Det er Alf Vik, 43 år, bosatt i Grimstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alf Vik var bosatt i Grimstad, men kommer opprinnelig fra Austrheim i Hordaland. Han etterlater seg kone og tre barn i alderen 16 til 23 år.

– Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at Alf Vik er bekreftet død. Vi opplever tunge dager i Statoil, sier konsernsjef Helge Lund og viser til at fire respekterte og kjære kollegaer er borte.

Også ordføreren i Grimstad, Hans Antonsen, uttrykker sorg over budskapet fra Statoil. Han forteller om naboer og venner som føler savn.

– Dette har vi med stigende frykt ventet på. Det vi kan gjøre nå, er å forsøke å støtte opp om familien her. Tre barn har mistet en far, og en kvinne har mistet sin mann, mens mange har mistet en god venn, sier Antonsen til NTB.

Les også: Heikki Holmås i dyp sorg

Uviss hjemsendelse

Én Statoil-ansatt, Victor Sneberg, er fortsatt savnet etter terrorangrepet som startet 16. januar.

– Et selskap i sorg har sine tanker hos familiene som har mistet sine nærmeste, hos venner og kolleger. Samtidig føler vi med familien som fremdeles venter på endelig beskjed, og deler deres uro og uvisshet, sier Helge Lund.

Statoil kunne lørdag ettermiddag overfor NTB ikke bekrefte når de døde nordmennene vil bli sendt hjem. Det er foreløpig heller ikke offisielt planlagt noen minnestund for de drepte.

– Dette må vi komme tilbake til, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen.

Bakgrunn: Tre nordmenn bekreftet drept i Algerie

Kondolanser

Både statsminister Jens Stoltenberg og kongehuset brakte fredag sine kondolanser til de pårørende.

– Mine tanker går til de etterlatte som har mistet sine kjære, sa statsministeren, som hadde forberedt seg på det verste også når det gjaldt de siste savnede.

Kongehuset sendte også ut sitt kondolansebudskap.

– Nå har vi med sorg fått bekreftet at også norske liv har gått tapt i gisselaksjonen i Algerie. Vi føler med pårørende og kolleger. Samtidig tenker vi på familiene som fortsatt lever med den fryktelige uvissheten, het det.

Les også: To Statoil-ansatte bekreftet drept

Identifiseringsteam

Norge sendte et identifiseringsteam på sju personer til Alger allerede for en uke siden.

– Vi har fortsatt undersøkelser av de omkomne og levninger som gjenstår. Det vil vi fortsette med på søndag og mandag. Etter det vil vi kunne ta en status om hvor vi står i arbeidet. Vi har et mål om at alle de norske skal være identifisert innen vi drar hjem, sier overbetjent ved Kripos, Håvard André Aalmo, til NRK i Alger.

Tett samarbeid

Gruppa har samarbeidet med eksperter fra andre land i forbindelse med identifiseringen. Den norske gruppa har bidratt til at tre briter, to japanere og to fra Malaysia har blitt identifisert.

Også samarbeidet med algeriske myndigheter har gått fint, ifølge Aalmo.

– Algerierne har vært veldig hjelpsomme og profesjonelle, sier han.

I tillegg til id-gruppa er flere Kripos-etterforskere i landet for å avhøre overlevende og skaffe seg et bilde av hva som skjedde på anlegget under angrepet.

Personvernpolicy