Nyoppusset sykehus brukes som lager

PLASSMANGEL: Ahus har måttet ha pasienter i korridorene, mens det på Aker sykehus står ledige senger og tomme rom. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PLASSMANGEL: Ahus har måttet ha pasienter i korridorene, mens det på Aker sykehus står ledige senger og tomme rom. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mens både Ahus og Oslo universitetssykehus flommer over av pasienter, står det nyoppussede rom og ledige senger klare på gamle Aker sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tillitsvalgt Knut Sandli i Fagforbundet Aker mener at det kun vil ta et par timer å åpne en avdeling og ta imot pasienter på nå nedlagte Aker sykehus, skriver Dagsavisen.

Så sent som i 2010 brukte man millioner av kroner på å pusse opp store deler av Aker sykehus.

Her står en flunkende ny og topp moderne infeksjonsavdeling som kostet rundt 45 millioner kroner, men som ble brukt knapt ett år før sykehuset ble nedlagt og pasientgrunnlaget på 160.000 overført til Ahus. Nå blir rommene brukt som lagerplass.

– Vi kunne hatt rundt 40 pasienter på denne avdelingen. Alt er nytt, sier Knut Sandli.

I kjelleren står det i tillegg 60-70 ferdig oppredde senger pent innpakket i plast.

Pasientombud i Oslo, Anne Lise Kristensen, sier hun forstår at det kan framstå som uforståelig for mange at ett sykehus har sprengt kapasitet, mens det ligger et stengt sykehus i nærheten med nok plass.

Tidligere denne måneden sendte legene på Ahus et bekymringsbrev til helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Helse sør-øst med krav om både flere senger og mer plass til å behandle pasientene.

– Her har vi masse plass til de Oslo-pasientene som ble flyttet til Aker, mener Sandli.

Han får støtte fra Christian Grimsgaard, legetillitsvalgt ved Oslo universitetssykehus.

– Jeg tror hele Oslo skulle ønske at Aker var i drift som lokalsykehus, sier han og kaller nedleggelsen av Aker for «en uklok avgjørelse».

Personvernpolicy