Bare 4 av 10 vil ha nytt OL til Norge

DYR MORO. Tett opp mot annenhver nordmann er negative til å arrangere OL i Oslo og Holmenkollen i 2022. Årsaken er at de mener prisen blir for høy. (Foto: NTB scanpix)
DYR MORO. Tett opp mot annenhver nordmann er negative til å arrangere OL i Oslo og Holmenkollen i 2022. Årsaken er at de mener prisen blir for høy. (Foto: NTB scanpix)

Like mange nordmenn sier nei til OL i Oslo i 2022. Frykten er at prisen skal bli for høy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Kollengeneral Rolf Nyhus (70) er bekymret over tallene.

- Oppslutningen bør være langt høyere. Her har man virkelig en jobb å gjøre, sier han til VG.

Nyhus er ikke i tvil om hva som hovedårsaken til OL-skepsisen blant nordmenn.

- Det er prisen. OL er i ferd med å bli for dyrt. Se på de vanvittige summene som har vært brukt de senere årene. Hele konseptet er i ferd med å bli for kostbart for en liten nasjon som Norge.

Lunken interesse

VG har fått gjennomført en meningsmåling av InFact, der over 43 prosent svarer at de synes Norge bør søke om OL i 2022, mens over 41 prosent mener det er best å la være.

På spørsmål om Norge kan ta seg råd til et nytt OL-arrangement, svarer 47 prosent at pengene bør brukes på andre ting, mens 43 prosent synes vi bør koste på oss et nytt OL.

I mai skal bystyret i Oslo ta stilling til om de skal søke om en statsgaranti. Med tynn støtte blant det norske folk synker helt klart sannsynligheten for at myndighetene er villige til å ta sin del av regningen.

Les også: Heiberg mener OL-søknad kan skremme OL-rivaler

Kroken på døra

Etter planene skal det avholdes en folkeavstemning om OL i Oslo i forbindelse med Stortingsvalget i september.

Byrådsleder Stian Berger Røsland har tidligere sagt til Aftenposten at et nei fra folket her vil bety et endelig lokk på planene et nytt Oslo-OL.

Varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap), som er OL-tilhenger, mener derimot tallene VG presenterer er positive.

- Vi må huske at dette ligger langt frem i tid, og engasjementet og entusiasmen øker når det nærmer seg. Folk i Oslo vil etter hvert se hvilke store fordeler et OL fører med seg, sier hun.

Personvernpolicy