Sigrid-siktet (37) møtte i retten

- Han er sint og forbannet, sier forsvarer John Christian Elden om sin klient som ønsker seg løslatt og vekk fra Dikemark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 37 år gamle mannen fra Ålesund er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), som ble funnet død i september i fjor.

For første gang siden september møtte den siktede i dagens fengslingsmøte i Oslo tingrett. Med seg hadde han ansatte fra Dikemark, der han for tiden er innlagt til tvangsobservasjon, skriver VG.

37-åringen hadde med seg sin forsvarer John Christian Elden, samt Karen Forbrigd og Ida Andenæs.

- Min klient er sint, forbanna og lei av å sitte på Dikemark. Han ønsket å møte i retten i dag for å slippe å være der, sier advokat John Christian Elden, 37-åringens forsvarer, til Dagbladet.

Politiet fikk ikke medhold i sin begjæring om at fengslingsmøtet måtte gå for lukkede dører, og rettsmøtet gikk for åpne dører.

37-åringen nekter straffskyld i saken og ba om å bli løslatt. Politiet ba om fire nye uker i varetekt.

Politiets hovedteori er at 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble påkjørt i Låveveien på Østensjø i Oslo natt til 5. august i fjor, og at hun ble ført bort i live.

Politiet tror også 37-åringen var alene om drapet.

En 64 år gammel mann som eier et bilverksted i nærheten der jenta ble funnet drept i et skogområde på Kolbotn sør for Oslo, ble siktet sammen med 37-åringen.

Personvernpolicy