Se – en ulv i Østmarka

Dette er trolig det eneste bildet som finnes av hanulven i Østmarka. Foto: Magnus H. Utsigt.
Dette er trolig det eneste bildet som finnes av hanulven i Østmarka. Foto: Magnus H. Utsigt.

Rådyrjeger Magnus Utsigt trodde først det var en rev viltkameraet hadde fanget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med rådyrjakta i august satte Utsigt opp et viltkamera i Enebakk i Østmarka.

- Det har en sensor, så hver gang det går noe forbi innen en viss rekkevidde tar kameraet bilde. To dager før jaktstart var jeg der for å se hva jeg hadde fått bilde av, da jeg så dette bilde, sier Utsigt til ABC Nyheter.

- Først trodde jeg ulven var en rev, så jeg bladde fort forbi. Senere viste det seg at jeg hadde fått et annet bilde som faktisk var en rev, og den var svært liten i forhold til det første bildet, sier Magnus Utsigt til ABC Nyheter.

Han sendte fotografiet til Statens Naturoppsyn, og der viste det seg – ganske riktig – at det var en ulv som var fanget opp av kameraet.

Les også: Minst 40 ulver observert i Sør-Norge i vinter