Argentinsk «superhelt» i trøbbel

Den argentinske superhelten Menganno iført kostyme. Foto: Mengannos Facebooksider.
Den argentinske superhelten Menganno iført kostyme. Foto: Mengannos Facebooksider.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selverklært superhelt skjøt mot kriminelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han var en selverklært superhelt, som hjemsøkte de skumle utkantsstrøkene av Buenos Aires med en maske og et tegneserieaktig kostyme. Kun væpnet med lommelykt, kompass og pepperspray tok han skurkene for seg.


Men nå har hans hemmelige identitet blitt avslørt, takket være en påstått skuddveksling med ranere. Superhelten er siktet for å ha båret pistol uten lisens, sier politiet onsdag ifølge AFP.

Mannen som kaller seg Menganno – spansk for Hvermannsen – og ble berømt i argentinske medier, viser seg i virkeligheten å være Oscar Lefosse (43). Den tidligere politimannen tjenestegjorde fra 1986 til 1996. Det viser seg at våpenlisensen hans gikk ut for et år siden.

Les også: Superhelt står frem som homofil

Mandag forklarte Lefosse politiet at tre kriminelle åpnet ild mot bilen hans da han var ute og kjørte med kona. Han besvarte ilden med sin Glockpistol.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På sin Facebookside postet Menganno (33.000 følgere) et foto av det han sier er bilen hans med kulehull. Men en politimann sitert av nyhetsbyrået Telam sier alle skuddene kom fra innsiden av bilen.

- Han kunne ha drept noen, en uskyldig forbipasserende. Han er uansvarlig, sier betjenten.

Kulehull i bilen til Menganno. Foto: Mengannos hjemmesider på Facebook. Kulehull i bilen til Menganno. Foto: Mengannos hjemmesider på Facebook.

I et intervju med AFP i 2010 beskrev Menganno seg selv som en «virkelig superhelt av kjøtt og blod. Mitt mål er at vi alle skal bli bedre og vise mer solidaritet. Urett gjør meg syk». Han uttalte dengang at han kun forsvarte seg med lommelykt, pepperspray og et kompass, og at han hadde et selskap i sikkerhetssektoren. Han gikk ikke i nærmere detalj.

- Jeg går ikke væpnet rundt på gaten. Jeg lar våpenet mitt være hjemme, sa han onsdag på argentinsk fjernsyn.

Les også: Raser mot muslimsk Batman

Lefosse brukte å skjule sin identitet bak en maske som var en blanding av mørk og lyseblå og matchet superheltdrakten han bar, med et spesielt symbol på brystet.

Les også: USA har 200 superhelter