Sir David Attenborough:– Mennesket er en pest på jorden

86-årige Sir David Attenborough har liten tro på fremtiden om antallet mennesker på jorden fortsetter å stige. AP Photo  / David Parker
86-årige Sir David Attenborough har liten tro på fremtiden om antallet mennesker på jorden fortsetter å stige. AP Photo / David Parker
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-ikonet David Attenborough mener mennesket er en pest på jorden som må kontrolleres gjennom å begrense populasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ikoniske programlederens uttalelser omkring menneskehetens fremtid på planeten har nylig skapt debatt i England, hvor Attenboroughs stjerne henger høyt etter mer enn 50 år som programleder i BBC.

Ifølge ham er den eneste måten å redde planeten fra sultkatastrofer og uttryddelse av dyrearter å begrense antallet mennesker.

– En pest på jorden

Gjennom en årreke med naturprogrammer har sir David Attenborough opparbeidet seg en betydelig anseelse i hjemlandet England og også langt utenfor landets grenser.

Hans siste uttalelser gjør det klart at den aldrende TV-kjendisen ikke levner mye håp for artsmangfoldet på planeten vår uten at vi går til svært drastiske skritt.

– Vi er en pest på jorden. Det handler ikke bare om klimaendringer; men rene områder, steder å dyrke mat til denne enorme horden. Enten begrenser vi befolkningsveksten eller så vil naturen gjøre det for oss, og naturen gjør det for oss akkurat nå, sier han i et intervju med britiske Radio Times, gjengitt av The Telegraph.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sju milliarder grunner til bekymring

For mange mennesker

86-åringen, som tidligere har gitt sin støtte til en organisasjon kalt The optimum population trust, som mener jorden kun er bærekraftig for halvparten så mange mennesker som i dag, kaster også bensin på bålet når det gjelder nødhjelp til verdens fattigste.

- Vi setter i gang programmer som omhandler sult i Etiopia. Det er for mange mennesker der. De kan ikke forsørge seg selv - og det er ingen umenneskelig ting å si. Det er sånn det er. Inntil menneskeheten klarer å ta seg sammen og få et koordinert syn på planeten så kommer det bare til å bli verre og verre, sier han til Radio Times.

Les også om nobelprisvinner Trygve Haavelmo som kom med et utålelig budskap

Ifølge det amerikanske folketellingsbyrået US Census Bureau talte antallet mennesker på jorden 7,061,669,383 torsdag morgen norsk tid.

Attenborough har også tidligere skapt debatt i Storbritannia på grunn av hans sterke støtte til evolusjon fremfor kreasjonisme, noe som har fått enkelte religiøse kristne til å sende hatbrev til programlederen.