Bhattis familie har meldt ham savnet

Bhatti har ikke gitt lyd fra seg siden 7.januar. Foto: NTB scanpix
Bhatti har ikke gitt lyd fra seg siden 7.januar. Foto: NTB scanpix

Etter to uker uten livstegn fra islamisten Arfan Bhatti har familien kontaktet Utenriksdepartementet for å melde ham savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er unormalt at det går så lang tid uten at Bhatti tar kontakt, skriver VG.

– Jeg har ikke hørt et ord fra Bhatti siden 7. januar. Det er unormalt at han ikke tar kontakt. Han har regelmessig gitt lyd fra seg. Jeg har derfor rådet familien til å ta kontakt med UD, sier Bhattis advokat, John Christian Elden.

Departementet sier de vil sende meldingen videre til den norske ambassaden i Pakistan, hvor Bhatti har oppholdt seg. I november la han ut bilder på nettet, der han poserer med våpen i fjellene i det urolige grenseområdet mot Afghanistan.

Når savnetmeldingen er sendt til Pakistan, må den registreres hos politiet der.

– I slike tilfeller innhenter vi mest mulig informasjon om reiserute, medreisende, overnattingssteder, kontaktpersoner på stedet, epostadresser, telefonnummer også videre, sier kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Salvesen i UD.

Personvernpolicy