– Stor fare for hevn mot prins Harry

Det stormer rundt prins Harry etter Taliban-uttalelsene. Foto: NTB scanpix
Det stormer rundt prins Harry etter Taliban-uttalelsene. Foto: NTB scanpix

Ekspert mener sikkerheten rundt prins Harry bør styrkes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere denne uken fortalte prins Harry at han har drept Taliban-opprørere, og sammenlignet det med å spille videospill.

– Dette har uten tvil økt «verdien» hans som terrormål, sier Glen Smyth, en tidligere formann i Metropolitan Police Federation til telegraph.co.uk.

Dai Davies, som tidligere var leder for politiets avdeling for de kongeliges sikkerhet, sier sikkerheten rundt prinsen bør styrkes etter uttalelsene.

– Det er godt mulig at han drepte opprørere, men å si det offentlig øker sjansene for at en galning skal hevne seg på ham, sier Davies til avisen.

Les også: Mener prins Harry er mentalt forstyrret

– En fryd

Davies mener også dette sitatet fra prinsen var svært uheldig:

– Det er en fryd for meg, fordi jeg er en av dem som liker å spille PlayStation og Xbox, så jeg liker å tro jeg er ganske nyttig med tomlene, sa han i intervjuer som ble offentliggjort mandag etter slutten på oppdraget i Afghanistan.

Les også: Prins Harry sier han drepte Talibanopprørere

– Mentalt forstyrret

En talsmann for Taliban mente prinsens uttalelser vitnet om en mental forstyrrelse, og at prinsen ikke tar krigen på alvor.

– Vi tar ikke hans bemerkninger særlig alvorlig, da vi alle har sett og hørt at mange utenlandske soldater, okkupanter som kommer til Aghanistan, har utviklet en eller annen form for mentale problemer på vei ut.

Personvernpolicy