Influensatoppen er trolig nådd

Det ble påvist færre nye influensatilfeller forrige uke, og sesongtoppen ser ut til å være nådd.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Det ble påvist færre nye influensatilfeller forrige uke, og sesongtoppen ser ut til å være nådd. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Selv om det fortsatt er mange som har influensa, tror Folkehelseinstituttet at toppen er nådd. Forrige uke var det færre influensasyke i alle helseregionene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3,9 prosent av dem som gikk til lege forrige uke, ble diagnostisert med «influensalignende sykdom». Totalt ble det påvist 710 nye tilfeller av influensa A og 135 nye forekomster av influensa B, viser oppdaterte tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Det er fortsatt høy eller moderat influensaaktivitet, og det er lokale variasjoner i hvor mye smitte som går rundt, men FHI tror nå at toppen er nådd for denne vinteren.

Flertallet av helseregionene og helseforetakene melder nå om få eller ingen intensivpasienter med influensa, men noen sykehus har flere sengeliggende pasienter. Det er også rapportert om noen få dødsfall.

Fortsatt melder enkelte laboratorier om høy testaktivitet, men beredskapsnivået er nå lavt. FHI beskriver situasjonen som tilfredsstillende og «som forventet på denne tiden av året».

Personvernpolicy