Hoderysting i EU etter Camerons tale

Storbritannia ønsker å forbli medlemmer av EU, understreker landets statsminister David Cameron. Men i en tale onsdag knyttet den britiske regjeringssjefen klare betingelser til fortsatt medlemskap. Hvis ikke EU får på plass reformer, vil Storbritannia «drive mot utmeldelse», sa han. Cameron varslet at en folkeavstemning om medlemskapet vil bli holdt innen utgangen av 2017. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB scanpix
Storbritannia ønsker å forbli medlemmer av EU, understreker landets statsminister David Cameron. Men i en tale onsdag knyttet den britiske regjeringssjefen klare betingelser til fortsatt medlemskap. Hvis ikke EU får på plass reformer, vil Storbritannia «drive mot utmeldelse», sa han. Cameron varslet at en folkeavstemning om medlemskapet vil bli holdt innen utgangen av 2017. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB scanpix

En rekke EU-land reagerer sterkt på at statsminister David Cameron vil ha folkeavstemning om Storbritannias EU-medlemskap hvis han vinner neste valg. Men fra Tyskland er tonen forsonlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon