Soldat skadd av sjokkgranat i Elverum

En soldat i 20-årene ble onsdag ettermiddag skadd av en sjokkgranat på Terningmoen i Elverum. Skadeomfanget er ukjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har hatt et uhell med en av våre kadetter ved Krigsskolens gjennomgående kurs på Terningmoen. Han fikk skader i lysken eller bekkenet av en sjokkhåndgranat under en militærteknisk øvelse, opplyser oberstløytnant Harald Vaadal til NTB. Han er fungerende sjef ved Krigsskolen.

Den skadde soldaten, en visekorporal fra Østlandet, ble først sendt til sykehus på Elverum, men siden fløyet til Oslo universitetssykehus.

– Tilstanden hans er foreløpig uavklart. Dette er en alvorlig hendelse, men vi har ingen detaljer om skadene hans ennå, legger Vaadal til. Han sier at all aktivitet ved Terningmoen er avsluttet etter ulykken.

– De som var der er debrifet og blir tatt vare på av befalet der. Vi er selvfølgelig alle bekymret for soldaten som er skadd og håper det går bra med ham, sier krigsskolesjefen.

Selv om ulykken skjedde på militært område og i forbindelse med militær aktivitet, er det sivilt politi som etterforsker den.

– Det ansvaret ligger hos dem når det skjer uhell og ulykker med personskade, forklarer Vaadal.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 13.52.

– Soldaten som ble skadd, hadde mistet granaten under et forsøk på å kaste den mot et angitt mål. Den hadde så gått av, og soldaten ble skadd i begge lårene, opplyser operasjonsleder Jørn Akre i Hedmark politidistrikt til NTB.

Personvernpolicy