Leilighet gikk 3,4 millioner over prisantydning

EIER TJENTE FETT: Det ble en knallhard budkamp om denne leiligheten i annen etasje i Anton Schjøths gate 16 i Oslo. (Foto: Nordvik & partners)
EIER TJENTE FETT: Det ble en knallhard budkamp om denne leiligheten i annen etasje i Anton Schjøths gate 16 i Oslo. (Foto: Nordvik & partners)

En leilighet på Oslo vest ble nylig lagt ut for salg med en prisantydning på 8 490 000 kroner. Det utløste en budrunde eieren sent vil glemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de 138 kvadratmeterne nær Bolteløkka viste seg å være langt mer verdifulle enn taksten skulle tilsi.

Totalt møtte 60 personer opp på visningen, og enkelte av dem viste en uvanlig stor vilje til å by.

Det medførte at leiligheten til slutt gikk for heftige 3,4 millioner over takst, skriver HegnarOnline.

- Det er et salg utenom det vanlige, bekrefter partner Terje Tinholt i Nordvik & partners, som selv var en av de to meglere bak salget.

- Feilslått boligpolitikk

Når Tinholt skal forklare årsaken til den heftige budkrigen viser han til den spesielle beliggenheten, store utviklingsmuligheter samt at enkelte av dem som bød på leiligheten hadde ventet lenge på en slik mulighet.

- Folk som er villige til å betale så mye er en selektiv gruppe. De vet hva de vil ha, sier Tinholt som nå advarer mot et stadig økende klasseskille på eiendomsmarkedet.

- Dessverre har vi en feilslått boligpolitikk som ikke evner å rette opp det skillet, men som heller bidrar til å forsterke det, sier han til Dagbladet.

Les også: Nå er det lettere å sammenligne priser på eiendomsmeglere

De unge sliter

Tinholt viser til at kjøpere med solid økonomi kjøper eiendommer som igjen stiger massivt i verdi, for på den måten å øke sin rikdom.

Det øker igjen avstanden til den andre enden av skalaen, med unge boligkjøpere som ikke en gang kommer inn på markedet.

- Det ene er kjøpere som ikke får lån av bankene på grunn av de nye kravene til egenkapital. Det andre er de som ser hvor lite de får for pengene, og heller velger å forbli på utleiemarkedet, sier han.

Tinholt viser også til at prisene på gode objekter presses i været, mens de mindre attraktive objektene ikke får den samme verdiøkningen.

- Her er klasseskillet godt på vei, slår han fast.

Personvernpolicy