Tror Sigrid (16) var i live da hun ble holdt i skjul

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept i fjor. Foto: NTB scanpix
Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept i fjor. Foto: NTB scanpix

Politiet tror Sigrid Giskegjerde Schjetne fortsatt var i live da hun ble gjemt i en campingvogn i et nedlagt lagerlokale. De vil ikke si noe om hvor lenge de tror jenta levde etter at hun ble bortført.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedteorien er fortsatt at 16-åringen ble påkjørt i Låveveien på Østensjø natt til 5. august og at hun var i live da hun ble ført bort. De tror også at 37-åringen som er siktet i saken var alene om å ta livet av jenta, melder TV 2.

Det er funnet blod fra Sigrid i en campingvogn 37-åringen disponerte, og politiet tror hun var i live da hun ble holdt i skjul der.

– Vi vil ikke gå i detaljer rundt det vi nå vet om hendelsesforløpet, men slik politiet ser det så har Sigrid vært i live da hun var i låven, sier politiadvokat Cecilie Gulnes. Hun vil ikke si noe om hvor lenge de tror Sigrid var i live.

– Jeg vil ikke gå inn på spekulasjoner om akkurat det.

Fem uker etter at hun forsvant, ble Sigrid funnet drept i et skogområde på Kolbotn sør for Oslo. En 64-åring som eier et bilverksted i nærheten ble siktet sammen med 37-åringen.

Den hovedsiktede 37-åringen er lagt inn til tvangsobservasjon på Dikemark sykehus. Han mener han er frisk og nekter og samarbeide med de sakkyndige. Han nekter straffskyld i saken.

Personvernpolicy