– Flere såret i skyting på college i Texas

– Flere såret i skyting på college i Texas
– Flere såret i skyting på college i Texas

Minst tre skal være såret i en ny skyteepisode på et college i Texas i USA. Politi og ambulanser er sendt til Lone Star College utenfor Houston, ifølge lokale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-kanalen KPRC får opplyst hos politiet at de har mottatt melding om flere sårede, ifølge avisen Houston Chronicle. Skolen ligger nord i Harris County.

Avisen skriver også at skytingen kan ha skjedd i biblioteket på høyskolen og i kantinen.

Vitner forteller at en mann er båret ut av biblioteket, festet til en båre med håndjern.

Mye politi

Store politistyrker er kommet til stedet, men en talskvinne for politiet kunne i første omgang ikke gi noen opplysninger til nyhetsbyrået AFP.

TV-opptak fra stedet viste personer som ligger på bakken og minst en person som blir båret inn i en ambulanse. TV-kanalen ABC skriver at det er to sårede med skuddskader.

TV-kanalen KTRK melder at minst to personer behandles av ambulansepersonell. Nettstedet khou.com skriver at en såret person er en gjerningsmann, og at politiet jakter på ytterligere en, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Dekning

I en Facebook-melding ber skoleledelsen studenter som befinner seg på skoleområdet om å søke dekning på området straks. Studenter som ikke er kommet til skolen bes holde seg borte.

En student ved navn Efren Huerta skriver i et svar til Facebook-meldingen at «jeg gikk til klasserommet da jeg hørte fire til seks skudd. Det skjedde på biblioteket, tror jeg. Jeg tok beina på nakken og stakk raskere enn noen gang».

– Vi vet det har vært skyting og vi er i en søk-dekning-situasjon på college-området. Det er en ganske kaotisk situasjon akkurat nå, sier Vicki Cassidy, som er ansvarlig for mediekontakt ved skolen.

Skytingen skal ha begynt rett etter klokken 12.00 lokal tid, ifølge opplysninger fra lokalt politi.

Uteområdet skal være avsperret. Fire andre skoler i området er stengt slik at ingen slipper inn.

Personvernpolicy