Jens Høvgaard: – Mette-Marit er hyklersk

Dansk journalist langer ut mot Mette-Marit. Foto: NTB scanpix
Dansk journalist langer ut mot Mette-Marit. Foto: NTB scanpix

Dansk journalist mener det er hyklersk at kronprinsesse Mette-Marit, som er ambassadør for FNs aidsprogram, kler seg i dyre kjoler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske journalisten Jens Høvgaard har brukt to år på å dokumentere den danske kongefamiliens luksusforbruk. Han mener den norske kongefamilien ikke er det spor bedre, ifølge NRK.

– Det er ikke bare forargelig, det er også signalforvirring i den høyeste og mest hyklerske potens, når kronprinsesse Mette-Marit i sin rolle som UNAIDS-ambassadør reiser rundt i verden og gjør oppmerksom på at det er behov for penger og innsats i kampen mot HIV og AIDS. Dette gjør hun samtidig som hun trekker i Pucci-kjoler til 25.000 kroner stykke når hun skal på slottsball. For samme pris kan 5.000 smittede afrikanere ha fått en dagsrasjon livsviktig aidsmedisin, sier Høvsgaard til NRK.

Les også: Kongen forstår både Mette-Marit og kritikerne hennes

Carl Erik Grimstad, førsteamanuensis og kongeekspert, mener den norske kongefamilien har styrt unna det verste overforbruket. Samtidig synes han Mette-Marit kan oppfattes som selvmotsigende når hun bærer dyre designerkjoler og jobber for å øke bevisstheten rundt aids i Afrika.

– Signalforvirringen er bare fornavnet. Men hvis du spør publikum om dette, så vil de fleste si at det følger en viss legitimitet ved å gi kongefamilien bedre materielle kår enn det folk vanligvis har. Med bedre materielle kår, følger også verdighet, posisjon og status, sier Grimstad til kanalen.

Les også: Tysk pris til kronprinsesse Mette-Marit

Personvernpolicy